CÂND POȚI SĂ FACI BINE, FĂ – Consiliul Județean Maramureș contribuie cu 20.000 de lei pentru ca 10 copii săraci, dar cu rezultate bune la învățătură să meargă 7 zile la mare

0
472

DEOCAMDATĂ, ATÂT SE FACE. Scrierea asta este despre ideea unei asociații. Are nume (asociația): Aripi pentru Îngeri din Țara Lăpușului. Și mai este despre 10 copii cu vârste cuprinse între 9 ani și 14 ani care provin din familii sărace, dar care au avut în ultimii 2 ani rezultate bune la învățătură. Și mai este despre o faptă bună pe cale să o comită administrația județeană (Consiliul Județean Maramureș), ceea ce nu se-ntâmplă des.

 

Și mai este scrierea aceasta despre un proiect care-ngemănează tristețea (pentru că există situații de acest gen) și bucuria (estimând reacțiile celor mici). Proiectul Asociației Aripi pentru Îngeri din Țara Lăpușului se numește Prima vacanță la mare.

 

Oamenii aceștia de la asociația din Târgu Lăpuș (condusă de Alin Bâlc) au reunit sponsori, instituția care patronează educația maramureșeană (Inspectoratul Școlar Județean Maramureș) și administrația județeană (Consiliul Județean Maramureș) pentru a le oferi o vacanță la mare, de 7 zile, în perioada 25 iulie – 2 august, unor copii care provin din familii defavorizate, dar care au avut în ultimii 2 ani rezultate bune la învățătură.

 

Copiii au vârste cuprinse între 9 ani și 14 ani și provin din familii cu posibilități materiale reduse, care nu-și permit plata unei vacanțe. Copii care vor vedea, pentru prima dată, marea, pentru că proiectul Asociației Aripi pentru Îngeri vizează stimularea copiilor cu rezultate bune și foarte bune la învățătură de a persevera, în condițiile în care în mediul defavorizat riscul de abandon școlar este în continuare extrem de ridicat.

 

Cei de la ONG au reușit să strângă (de la sponsori) 18.220 lei. Pentru ca vacanța să se-ntâmple, mai au nevoie de 20.000 de lei, pe care i-au cerut de la mai-marii județului. 20.000 de lei sunt o picătură într-un ocean, la modul la care se sifonează și acum cu larghețe bani din pușculița publică pentru lucruri în urma cărora nu rămânem cu nimic.

 

Avem semnale că proiectul va fi aprobat, adică banii (20.000 lei) vor merge către ONG-ul din Târgu Lăpuș, iar copiii vor merge la mare (în stațiunea Olimp). E puțin, dar e bine că există și acest puțin. Iar scrierea aceasta vrea să vă mai spună (și o face) că poate ar fi mai benefic să fie redimensionată la nivelul întregului județ inițiativa celor de la Aripi pentru Îngeri din Țara Lăpușului. Că este timpul de a le arăta acestor copii, săraci dar care-și doresc să învețe, că trăiesc într-o comunitate căreia îi pasă de ei. Și că sunt lângă ei.

 

Pentru că dacă din acești copii unul singur va ajunge o persoană care va aduce plus valoare Maramureșului nu este în zadar. Iar dacă din acești copii niciunul nu va ajunge o persoană care va aduce plus valoare Maramureșului, tot nu e în zadar. Recuperăm, măcar parțial, copilării… Cu 20.000 de lei (o picătură-ntr-un ocean). Poate redimensionăm. Pare mai important decât finanțarea achiziției podoabelor bisericești electorale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here