CAMPANIE – În Maramureș, primele vaccinări împotriva COVID-19 încep duminică, 27 decembrie, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare

0
1460

VACCIN COVID-19. Vineri, 25 decembrie, la ora (aproximativă) 12.00, intră în România, prin Vama Nădlac 2 din județul Arad, primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Sâmbătă, 26 decembrie, aproximativ la ora 7.00, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 (acesta este echipat corespunzător și poate stoca 1,5 milioane de doze la temperatura de -80 de grade Celsius).

 

Duminică, 27 decembrie, după ora 10.00, începe vaccinarea împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie, printre care și în Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare. Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României. Conform regulilor stabilite la nivel național, în prima etapă va fi vaccinat personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. În Maramureș, prima persoană vaccinată va fi un cadru medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare.

 

În Maramureș vor fi amenajate trei centre de vaccinare: în incinta Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în cadrul Ambulatorului de specialitate pentru sportivi, la Policlinica nr. 2 din Baia Mare (de pe strada Progresului).

 

În județul nostru, duminică, în această primă fază, se vor vaccina 213 persoane (cei care doresc din rândul personalului medical și a personalului auxiliar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, spital-suport cu Secție de Anestezie Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu COVID-19).

 

Începând din ianuarie 2021 se va derula calendarul săptămânal de livrare, cu aproximativ 600.000 de doze pentru aproximativ 70% din personalul medical (rata de acceptare, adică evaluarea intenției de moment privind vaccinarea, este peste 90% în spitalele COVID, la medicii de familie de 80%, iar la medicii din spitalele non-COVID, de 70%).

 

Platforma de programare a populației are termen de finalizare astăzi, 25 decembrie. Fiecare persoană se va putea programa pentru vaccinare direct pe această platformă, prin medicul de familie sau prin intermediul unui call center, apoi urmând să fie notificată prin SMS cu o zi înainte de primirea fiecărei doze. După imunizare, persoana vaccinată va primi o adeverință medico-legală (bilingvă, română-engleză), care va cuprinde toate informațiile tehnice referitoare la vaccinul primit: data, lot, serie etc.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here