CAMPANIE – În Baia Mare, campanie pentru dezvoltarea infrastructurii de servicii sociale

0
237

EVENIMENT. Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) a declanșat o amplă campanie națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată „România se ridică în picioare pentru asistența socială”. În fiecare județ al țării se organizează evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, jurnaliști, societatea civilă, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social. Conform inițiatorilor, se încearcă reînvierea spiritului de breaslă în rândul comunității profesionale.

 

Pe 20 septembrie 2018, județul Maramureș se ridică în picioare pentru asistența socială. Evenimentul va avea loc în sala “Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, cu începere de la ora 10. La eveniment vor fi prezenți atât președintele CNASR, Doru Buzducea, vicepreședintele Cristian Roșu, precum și Smaranda Witec – prodecan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Evenimentul este coordonat de către structura teritorială Maramureș-Zalău, condusă de Florian Sălăjeanu (președinte al CNASR în perioada 2005-2012).

 

“Scopul campaniei noastre este acela de a  sensibiliza factorii de decizie de la nivel central și local în privința respectării statutului profesional al asistentului social. Este esențial să susținem și să dezvoltăm o infrastructură de servicii sociale de prevenire și sprijin în jurul „instituției asistentului social”, ceea ce presupune ca în fiecare primărie de la orașe, comune și sate să avem angajați asistenți sociali sau acestea să concesioneze servicii de la cabinetele individuale de asistență socială”, a declarat președintele CNASR, Doru Buzducea.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here