CAMPANIE – Direcția Silvică Maramureș va împăduri în primăvară 208 de hectare de pădure, a patra cea mai mare suprafață din țară

0
249

SILVICULTURĂ. În campania de primăvară 2022, Direcția Silvică Maramureș va regenera artificial (prin reinstalarea arboretului prin semănături, plantații sau butășiri) 208 de hectare de pădure, a patra cea mai mare suprafață din țară după Suceava (819 hectare), Mureș (258 hectare) și Neamț (217 hectare).

 

Regia Națională a Pădurilor administrează circa 48% din pădurile țării, respectiv 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului (din care 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional), și administrează 22 de parcuri și rezervații naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că în campania de împăduriri de primăvară din acest an va planta, la nivel național, circa 19 milioane de puieți forestieri, aceștia fiind produși în pepinierele silvice proprii. Programul campaniei de împăduriri de primăvară prevede regenerarea a 10.244 hectare fond forestier de stat, din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificială (adică lucrări de împăduriri).

 

Cele mai mari suprafețe regenerate natural (prin reînnoirea arboretului din sămânță, lăstari sau drajoni) vor fi cele administrate de direcțiile silvice Suceava (819 hectare), Bacău (741 hectare) și Neamț (453 hectare). De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 179 hectare.

 

Pentru Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de Romsilva din anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, vor fi regenerate 14.057 hectare de pădure, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei. În ultimii 5 ani, Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here