CAMPANIA UNUI ORAȘ – Sadism cu premeditare: iată cum a lăsat administrația locală, deliberat, să se distrugă sediul istoric al primului club de handbal din România, Minaur Baia Mare

1
887

ÎMPREUNĂ SALVĂM SEDIUL ISTORIC MINAUR. 2mnews a demarat o campanie care vizează oprirea proiectului conducerii Primăriei Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, de a demola sediul istoric al clubului Minaur Baia Mare pentru a construi în locul său un centru de zi pentru vârstnici (la câțiva metri se mai află exact un asemnea centru). Campania noastră propune reabilitarea clădirii și înființarea Muzeului Minaur, obiectiv care poate fi atins chiar anul viitor, când Minaur aniversează 50 de ani de la înființarea primului club de handbal din România.

 

În cadrul acestei campanii am postat pe prima pagină a ziarului (vizibil, pe coloana din dreapta) un sondaj de opinie la care vă invităm să vă spuneți părerea despre cele două variante.

 

De asemenea, în timpul acestei campanii de salvare a unui edificiu emblematic pentru istoria orașului și valorizarea sa așa cum merită echipa care a adus glorie Băii Mari, fiind singura care a triumfat de lungul timpului și în cupele europene (dublă câștigătoare a IHF Cup, în anii 1985 și 1988), vom publica opinii pe care le considerăm edificatoare ale fostelor glorii ale clubului Minaur, ale factorilor decidenți (consilierii municipali), ale factorilor semnificativi (parlamentari și lideri de partide), ale suporterilor și cetățenilor care iubesc acest club.

 

Astăzi, aveți imagini actuale, imortalizate de un cititor al 2mnews, Ioan S. Pop, ale dezastrului în care a fost lăsat sediul istoric al clubului care a făcut orașul Baia Mare cunoscut în Europa. Mâine, aveți opinia altui fost component al echipei de glorie Minaur Baia Mare.

Poți să te implici și tu: spuneți părerea

 

Articolele care au generat campania le puteți citi AICI și AICI. De asemenea, aveți articole ale campaniei AICI, AICI, AICI, AICI și AICI.

 

Pentru băimărenii care-și amintesc handbalul-spectacol creat de Minaurul profesorului Lascăr Pană, pentru cei care au suferit și s-au bucurat în tribune la atâtea meciuri ale unei echipe care a intrat în istoria mondială a handbalului, pentru cei cărora le pasă de păstrarea istoriei orașului, campania continuă, cu convingerea că, până la urmă, rațiunea decidenților va reveni la o soluție constructivă, care să onoreze așa cum se cuvine un nume atât de respectat în lumea handbalului: Minaur Baia Mare. Mâine, un nou episod al campaniei.

 

De asemenea, îi invităm pe toți cei care cred în acest demers să îl susțină așa cum cred că este necesar, iar cei care au ceva de spus în această privință, pot să o facă trimițându-ne opinia pe e-mail ([email protected]).

 

* Foto: @Ioan S. Pop

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here