CAMPANIA UNUI ORAȘ – Împreună, salvăm sediul istoric Minaur: propunem în locul demolării acestuia, reabilitarea și transformarea sa în Muzeul Minaur

2
2715

TĂCEREA CELOR MULȚI ÎI FACE PE CEILALȚI SĂ ZBIERE. În urma deciziei Executivului Primărie Baia Mare, controlat de primarul Cătălin Cherecheș, de a demola sediul istoric al clubului Minaur și de a construi în locul său un centru de zi pentru vârstnici (aveți detalii în articole AICI și AICI), demarăm ACUM o campanie publică, în care îi chemăm alături pe toți cei care mai iubesc acest oraș și cărora le pasă de istoria sa și de cel mai important liant sportiv al orașului: Minaur Baia Mare.

 

Această campanie NU este o campanie a 2mnews, ci este o campanie a tuturor celor cărora le pasă. Noi doar o găzduim și o facem publică.

 

Campania vizează: 1) Opoziția față de decizia Executivului – plătit din banii cetățenilor -; 2) Conștientizarea aleșilor băimărenilor (consilieri locali) – plătiți din banii cetățenilor – asupra impactului negativ al acestei decizii și opoziția lor administrativă împotriva demolării și reconversiei acestuia în centru de zi pentru vârstnici; 3) Susținerea (printr-un proiect de hotărâre a) demersului de a fi alocate resursele financiare (oricum, incomparabil mai reduse față de proiectul centrului de zi) pentru reabilitarea imobilului și transformarea acestuia în Muzeul Minaur.

 

Din acest moment, pe site-ul 2mnews este deschis un sondaj de opinie în care le cerem băimărenilor să se exprime în privința demolării sediului istoric al clubului Minaur (aveți sondajul pe coloana din partea dreaptă).

 

Precizăm că la 14 mai 1974 în imobilul de pe strada Valea Roșie nr. 26 din Baia Mare a luat fiinață primul club de handbal din România: Minaur Baia Mare. Timp de 49 de ani, NIMENI nu a modificat adresa oficială a clubului, chiar și după ce clădirea a fost lăsată deliberat de autoritatea locală să se prăbușească. Inclusiv în acest moment, chiar după ce operațional activitatea administrativă a fost mutată în Sala Sporturilor (care figurează ca punct de lucru), adresa oficială a clubului Minaur Baia Mare este pe strada Valea Roșie nr. 26.

 

Anul viitor, clubul Minaur împlinește 50 de ani de la înființare. Această celebrare poate fi făcută nu distrugând, ci apreciind aportul deosebit de important al echipei Minaur la prestigiul sportiv al orașului Baia Mare (este SINGURA echipă din Baia Mare care a câștigat cupe europene – Cupa IHF în anii 1985 și Cupa EHF în 1988) prin inaugurarea Muzeului Minaur.

 

Menționăm că pe aceeași stradă (Valea Roșie), la doar câțiva metri de sediul Minaur, Primăria ARE un centru de zi pentru vârstnici funcțional (la nr. 10, cel din Parcul Municipal).

 

Demersul 2mnews a fost generat de solicitările mai multor băimăreni, oameni care iubesc orașul și clubul Minaur, aleși, parlamentari și lideri politici locali cărora le pasă de păstrarea istoriei urbei, foste glorii ale legendarei echipe formate de marele antrenor Lascăr Pană, dar mai ales de credința că împreună șansele de concretizare a modificării unei decizii distructive în una constructivă sunt semnificativ mai mari și nu vor putea fi ignorate.

 

În timpul campaniei „Orașul salvează sediul istoric Minaur”, 2mnews va publica/prezenta opinii ale mai multor voci ale urbei și ale fostelor glorii ale echipei Minaur Baia Mare privind cele două variante: demolare&reconversie vs. reconstrucție&Muzeu. Tăcând cu toți, cei care au senzația că pot și că au dreptul să facă tot ce vor cu acest oraș vor putea crede că suntem indiferenți, apatici, neputincioși. De regulă, atunci când oamenii cei mulți tac, ceilalți zbiară… Votați, luați atitudinea pe care o considerați potrivită.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Oameni mici conduc acum orașul, care nu au nici noțiuni elementare despre obiectivele relevante. Mi-e milă de prostia lor și de gradul de suportabilitate al băimărenilor. Ultimul este prea ridicat.

  2. Este greu ,dar nu imposibil, să combați hotărârile unor așa-ziși edili , ajunși in aceste funcții păcălind alegătorii cu promisiuni mincinoase. Multi dintre ei( poate chiar toți) habar nu au ce a reprezentat H C Minaur pentru băimăreni, pentru Maramureș și chiar pentru România. In ignoranta lor nu cunosc decât valoarea banului ce le intră in conturi indiferent de proveniență lor.
    .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here