CAMPANIA DE VACCINARE – În ultima zi a anului 2020, încă 370 de cadre medicale din Maramureș se vor vaccina anti-COVID-19

0
496

VACCIN ANTI-COVID-19. În această seară, în Maramureș s-au primit încă 74 de flacoane multidoză, cea de-a doua tranșă de vaccinări ale cadrelor medicale din județ fiind programată să înceapă în ultima zi a anului (joi, 31 decembrie 2020), la centrele amenajate la spitalele din Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș.

 

În prima fază au fost vaccinate 210 cadre medicale din Maramureș: 67 de medici, 76 de asistenți medicali și 67 de cadre medicale auxiliare (biologi, chimiști, brancardieri, îngrijitori, infirmieri). Un flacon multidoză are cantitatea de 0,45 mililitri și este diluat înainte de utilizare. După diluare, conține 5 doze a câte 0,3 mililitri (o doză conține 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19, înglobat în nanoparticule lipidice).

 

La Sighetu Marmației au fost trimise 28 de flacoane multidoză (necesar pentru vaccinarea a 140 de persoane), la Borșa și Vișeu de Sus câte 16 flacoane multidoză (necesar pentru vaccinarea a câte 80 de persoane), iar la Târgu Lăpuș 14 flacoane multidoză (necesar pentru vaccinarea a 70 de persoane).

 

După finalizarea celei de-a doua tranșe de vaccinare, în Maramureș vor fi vaccinate anti-COVID-19 580 de cadre medicale. Acest tip de vaccin (Comirnaty) se repetă la minimum 21 de zile (celui vaccinat i se mai administrează un vaccin – numită doză de rapel – pentru a menține imunitatea o perioadă mai lungă).

 

Vaccinul Comirnaty este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de peste 16 ani.

 

* Foto: CJSU Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here