CALIFICATE DE POLONEZE – Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile European League, după ce deținătoarea trofeului, Nantes, a pierdut acasă de la ultima clasată, Zagłębie Lubin

0
308

SURPRIZA S-A PRODUS, CHIAR DACĂ NU LA BAIA MARE. Surpriza din ultimul meci al Grupei B a EHF European League (a doua competiție valorică a handbalului intercluburi din Europa), în care deţinătoarea trofeului, echipa franceză Les Neptunes de Nantes a pierdut pe teren propriu, în urmă cu puține minute, în fața ultimei clasate, MKS Zagłębie Lubin SA (Polonia), cu 27-28 (12-14), trimite Minaur Baia Mare în sferturile de finală ale competiției.

 

Două coșuri mari de flori trebuie să trimită clubul băimărean polonezelor (care n-aveau ce câștiga și nici ce pierde în meciul cu franțuzoaicele, încheind pe ultimul loc, indiferent de rezultat) Emilia Galinska (autoare a 8 goluri) și portarului Monika Maliczkiewicz (16 parade salavatoare – procentaj de 40% mingi salvate!) – asta a fost (parțial) o glumă.

 

În faza următoare, Minaur Baia Mare va juca meci eliminatoriu în dublă manșă cu puternica formație norvegiană Sola HK (locul 3 în ediția 2020-2021, finalistă în Cupa Norvegiei 2020). Norvegiencele joacă meciurile de pe teren propriu la Stavanger Idrettshall, sală cu capacitatea de 4.100 de locuri, și au în componență doar jucătoare din Norvegia. Sola s-a calificat în faza grupelor după ce a trecut în manșe eliminatorii de Kuban Krasnodar (Rusia) – două victorii – și Astrakhanochka Astrakhan (Rusia) – o victorie, golaveraj mai bun – și s-a clasat pe locul 1 în Grupa A, învingând în toate partidele.

 

Minaur Baia Mare a pierdut și ea în ultimul meci al Grupei B (de la liderul neînvins SG BBM Bietigheim), însă are 1 punct mai mult decât Nantes (5 puncte față de 4 puncte) – în meciurile directe ambele echipe s-au impus pe teren propriu – și s-a calificat de pe locul 2.

 

În grupă, Minaur a obţinut rezultatele: 34-32 şi 23-23 cu Zagłębie Lubin (Polonia), 29-34 şi 28-26 cu Nantes (Franța), 20-39 şi 20-28 cu SG BBM Bietigheim (Germania). La precedenta ediția a EHF European League, Minaur s-a clasat pe locul 3 după un turneu Final Four organizat la Baia Mare.

 

* Foto: @ Zagłębie Lubin @Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here