CALIFICARE – Când „mânjii” nu știu de glumă: Minaur s-a calificat în sferturile Cupei României, după un antrenament la Sighișoara, în care au marcat… 45 de goluri

0
351

CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 6 aprilie 2022, în Sala Sporturilor “Radu Voina” din Sighișoara, de la ora 17.00, în meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin, CSM Sighișoara (Divizia A) a pierdut, cu 32-45 (13-19), partida cu CS Minaur Baia Mare (Liga națională), băimărenii calificându-se în sferturile de finale ale competiției – în optimi s-a disputat un singur meci, eliminatoriu.

 

Meciul, arbitrat de cuplul clujean Sebastian Mîrza & Cristian Nedelea, a fost un reușit antrenament cu public, în deplasare, la Sighișoara (Minaur a propus echipei din divizia secundă să dispute meciul la Baia Mare, însă propunerea a fost respinsă cu explicația că “merită și sighișorenii să vadă un meci cu o echipă ca Minaur, dacă tot s-au calificat până aici”, ceea ce e firesc – Sighișoara a învins în turul 1 CSM Odorheiu Secuiesc, cu 31-27, echipă clasată pe locul 2 în play-off-ul Diviziei A, înaintea gazdelor de astăzi, situate pe locul 4).

 

Băimărenii au condus pe tot parcursul meciului, dar, privind scorul, e de la sine-nțeles. Singura neîmplinire a Minaurului în acest meci a fost că nu a marcat și Bușecan, pentru a consemna că au marcat toți jucătorii de câmp înscriși pe foaia de joc. A marcat însă tânărul Ovidiu Ardelean (18 ani) două goluri în 40 de secunde, așa că poate compensează lipsa. Și apoi a mai marcat, pentru că tinerețea nu ține cont de curtoazie. De Lucas Sabou (16 ani!) nici nu mai zicem: a dat 9 goluri – poate pentru a le arăta lui Bera și Kotrc cum se dă de pe extrema stângă. Nici el n-a știut de glumă.

 

Gazdele au fost gazde la modul real, organizând partida ca una specială. Au făcut cuplaj handbalistic la Sighișoara, după meciul de Cupă urmând un meci Steaua – Poli Timișoara, în pauză au evoluat dansatori de la clubul local al copiilor, spectatorii au intrat de la ora 15.45 (meciul a început la 17!), s-au vândut și bilete, ieftine, 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii peste 7 ani, restul puștilor au intrat gratuit… zi de sărbătoare. Păi, oamenii ăia ne-au primit cum au știut mai bine și noi le lăsăm 45 de goluri în poartă?

 

Pentru Minaur au marcat 13 din cei 14 jucători de câmp înscriși pe foaia de joc, vinovați fiind: Sabou (9 goluri), Căbuț și Buguleț (câte 5 goluri), Vujovic (4 goluri), Kotrc, Csepreghi, Vujic și Ardelean (câte 3 goluri), Nagy, Teca, Da Silva Mollino, Vlad Pop și Erik Pop (câte 2 goluri). De la gazde s-au remarcat: leordean (9 goluri), Nicolae Pop (7 goluri) și Baba (5 goluri).

 

* Foto generice: @CS Minaur Baia Mare, @CSM Sighișoara

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here