CADASTRU – Opt comune din Maramureș vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă pentru întabularea terenurilor

0
609

FINANȚARE. Opt comune din județul Maramureș vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă pentru înregistrarea terenurilor în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Cele opt comune sunt: Mireșu Mare, Ardusat, Sălsig, Gârdani, Suciu de Sus, Cupșeni, Valea Chioarului și Coroieni.

 

Selectarea comunelor s-a făcut după următoarele criterii: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 

Serviciile sunt finanțate prin Programul Operaţional Regional, via Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (valoarea totală a finanțării, care cuprinde 142 de comune din România, este de 146.818.512 de lei (fără TVA). Procedura este deja în faza de licitație publică, iar câștigătorii vor semna contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here