CA ODINIOARĂ – Victorie entuziasmantă a jucătorilor de la Minaur: neplătiți de 5 luni, au dominat Constanța, chiar la ea acasă și urcă pe locul 2

0
499

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL MASCULIN. Duminică, 12 februarie 2023, în Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța, în derby-ul etapei a 17-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CSM Constanța a pierdut, cu 32-35 (11-18), partida cu Minaur Baia Mare. Partida a opus echipele clasate pe locurile 2 (Constanța) și 3 (Baia Mare). În tur, băimărenii s-au impus la limită, 24-23, cauzând constănțenilor una din cele două înfrângeri suferite în această ediție de campionat.

 

Două echipe de valori sensibil egale, dar cu gazdele având 2 puncte în plus în clasament și cu prima opțiune în acest meci, nu doar prin prisma poziției în clasament și a punctelor acumulate, ci și a revanșei pe care o aveau de luat în fața echipei Minaur, ai cărei jucători sunt neplătiți din luna septembrie, după cum a recunoscut public directorul clubului, Raluca Mureșan (detalii în articolul 2mnews AICI). Este, practic, o minune că echipa masculină, cu jucători care pe lângă valoare se dovedesc a avea și un profund respect față de meseria lor, se clasează în acest moment pe locul 3.

 

Numai că acest “calcul al hârtiei” s-a dovedit a fi și în acest caz diferit de cel de pe teren. Minaur a deschis scorul după 90 de secunde fără gol, gheața fiind spartă de Vujovic de pe centrul liniei de 9 metri și băimărenii reușesc să se distanțeze prin golul lui Căbuț. Ravnic reduce din diferență, dar Căbuț o reface și chiar o majorează printr-o dublă (min. 6, 1-4). De acolo și până la finalul reprizei, Minaur a dominat categoric, ridiculizând de multe ori echipa gazdă care părea că nu se regăsește.

 

Băimărenii au intrat la vestiare cu o diferență de 7 goluri (pe parcursul reprizei au fost 8 goluri diferență: 5-13, în min. 19), la care nici cei mai optimiști suporteri nu sperau. Însă mai important decât scorul la pauză (11-18) a fost maniera în care s-a impus Minaur, una care nu a lăsat nicio interpretare în privința echipei-dominante și aproape nicio speranță suporterilor gazdelor. Minaur a tras de 20 de ori pe spațiul porții și a marcat de 18 ori, Căbuț și Kotrc (cu câte 4 goluri) fiind cei mai buni marcatori ai băimărenilor. Patru jucători ai Minaurului (Căbuț, Kotrc, Nagy și Pop) având procentaje de 100% (adică tot ce-au tras a fost gol).

 

În repriza a doua, Minaur a continuat să joace handbal de mare clasă, iar gazdele să nu poată să-și stăpânească nervii (până în min. 40 au acumulat 6 eliminări, față de 3 ale băimărenilor). În consecință, oaspeții s-au distanțat și la 10 goluri (min. 37, 14-24!). Apoi constănțenii trec printr-o pasă mai rațională și după prima treime a celei de-a doua reprize reduc diferența la cea stabilită la pauză: 17-24 (min. 40).

 

La jumătatea reprizei (min. 45), Minaur, care a jucat cel mai combinativ meci al ei din actuala ediție (7 goluri înscrise la acel moment de pe pivot, 6 de pe extrema stângă și 2 de pe extrema dreaptă), conducea cu 26-21 (gazdele revenind de la 18-26). Constănțenii își revin și pe fondul greșelilor în atac ale oaspeților reduc diferența la 3 goluri (25-28) cu 10 minute înaintea finalului. Între minutele 40 și 50, băimărenii au înscris 4 goluri, iar constănțenii 8.

 

Komogorov înscrie repede și gazdele se apropie la doar  goluri (26-28) și încep să spere, impulsionați de public. Dar Minaur își revine din pumni și înscrie 3 goluri consecutive (Vujovic, Nagy și Kotrc), marchează și Komogorov și e 27-31 (min. 53). Mai sunt 5 minute și tabela indică 28-33. 5 goluri avans pentru Minaur. Ultimele 3 minute: 29-34. Constănțenii forțează imposibiliul, marchează Komogorov și Ravnic, este 31-34, dar mai sunt doar două minute de joc și Minaur câștigă cu 32-35.

 

Pentru Minaur au marcat Kotrc și Nagy (câte 9 goluri), Vujovic (5goluri), Căbuț (4 goluri), Pop, Kozakevych și Mănescu (câte 2 goluri), Ratkovic și Da Silva Molino (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Komogorov (8 goluri) și portarul Rusu (7 parade salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur urcă pe locul 2 în clasamentul Ligii Naționale, făcând rocada cu CSM Constanța. În etapa următoare, 18-a, Minaur joacă la Baia Mare, sâmbătă, 18 februarie 2023, cu CSM Bacău (echipă clasată pe locul 8).

 

* Foto: @CSM Constanța

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here