BUGETUL ORAȘULUI – Bogdănel Gavra: După 10 ani de administrație autocratică, am reușit să impunem un buget focusat pe nevoile băimărenilor

0
1039
Bogdănel Gavra

CONSILIUL LOCAL BAIA MARE EXPLICAȚIA UNUI VOT. După 10 ani de administrație autocratică, timp în care Consiliul Local Baia Mare funcționa ca o anexă a puterii executive, regulile jocului s-au schimbat, noul buget având o componentă consistentă generată de opțiunile cetățenilor. Bugetarea participativă a devenit o realitate în Baia Mare, e drept că suntem doar la început, dar este pentru prima oară când obiectivele de pe agenda cetățeanului, votate de băimăreni și susținute de consilierii locali, sunt parte a bugetului anual.

 

Mi-am impus punctul de vedere, menționând din start că nu voi vota bugetul pe 2022 dacă nu sunt acceptate amendamentele pe care le propun. Baia Mare are viitor!, a declarat consilierul local Bogdănel Gavra

A fost dificil pentru că față de anii anteriori, când proiectul era votat fără comentarii de consilieri obedienți, actualul buget a fost negociat cu conducerea executivă care, într-un final, pare să înțeleagă diferența între a conduce și a administra municipiul în numele și interesul cetățenilor. Așa cum m-am angajat la preluarea mandatului, m-am întâlnit lunar cu băimărenii, reușind să cunosc și să înțeleg nevoile acestora și prioritățile urbei.

 

Mi-am propus să devin o voce a cetățenilor, decepționat fiind de modul în care anumiți colegi votau după indicațiile politice primite și nu în interesul comunității. Încă mai există orgolii personale și partinice, consilieri care printr-o retorică agresivă alterează activitatea deliberativului, dar fiecare nouă ședință reprezintă un progres cuantificabil în beneficiul băimărenilor.

 

Bugetul pe anul 2022 este o reușită perfectibilă și m-am luptat să fie aprobate toate amendamentele pe care le-am propus. Avem un început de bugetare participativă fiind alocați bani pentru proiecte propuse de cetățeni, dar s-au alocat bani și pentru obiective de investiții necesare precum podul peste râul Limpedea și finalizarea lucrărilor la Colegiul Național „Gheorghe Sincai” și  la Școala Gimnazială “Petre Dulfu”.

 

Am reușit să obțin și o importantă alocare financiară cu componentă socială,  prin crearea fondului de 300.000 lei, destinat pentru a ajuta la plata utilităților familiilor sărace, precum și prin finanțarea celor două proiecte pentru copii, „Zâmbește – dantură sănătoasă pentru copilul tău” și „Start sigur în viața”, prin care contribuim la sănătatea tinerei generații și la evitarea mortalității infantile datorită pauperității.

 

Am convingerea fermă că dacă vom renunța la retorica populist-politicianistă, vom fi responsabili și ne vom focusa pe nevoile băimărenilor, vom contribui la promovarea unei administrații publice transparente și eficiente, iar calitatea vieții va crește în Baia Mare.

 

Bogdănel Gavra – consilier local Municipiul Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here