BUGET – Nicio surpriză, opulență: aproape o jumătate de milion de euro pentru Sărbătoarea Castanelor

0
1554

EVENIMENT. Nicio surpriză, așa cum 2mnews v-a anunțat încă din urmă cu cinci săptămâni (vezi articolul AICI), Sărbătoarea Castanelor 2017 va fi una grandioasă, atât din punctul de vedere al finanțării asigurate cu generozitate din bugetul municipiului Baia Mare, cât și din cel al duratei. Argumentele raționamentului pe baza cărora am emis estimarea că în acest an sărbătoarea orașului va fi opulentă au constat din faptul că se împlinesc 25 de ani de la prima ediție (demarată în mandatul de primar al lui Cristian Anghel) și, mai ales, pentru că e prima de după întoarcerea “la butoane” a edilului Cătălin Cherecheș. Așadar, s-a dat cep la bugetul public.

 

2,2 milioane de lei au fost alocate astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Baia Mare, pentru sărbătoarea orașului, adică echivalentul a aproape 500.000 de euro, iar titulatura a fost schimbată în Festivalul Castanelor, pentru că va dura mai multe zile (manifestările având loc în perioada 21-24 septembrie 2017) și pentru că „nașul” sărbătorii (Anghel) n-a ieșit din conul de indezirabilitate al actualului și mărețului conducător al urbei (Cherecheș).

 

Tot în privința festivalului, au fost aprobate taxele pentru agenții care vor presta activități de alimentație publică (între 150 și 300 de lei pe metru pătrat, pentru toată perioada, în funcție de suprafața închiriată). Comercianții de castane, porumb fiert, must, vin etc., precum și cei care vând produse de artizanat și cei incluși în parcul de distracții vor plăti 200 de lei/metru pătrat, dar vor fi obligați să închirieze o suprafață de minim 10 mp. O dispensă se va face, totuși, celor care participă la Târgul produselor tradiționale, meșterilor populari și ONG-urilor, care vor achita doar 20 lei/mp pentru toată perioada evenimentului.

 

În afara acestei subvenții publice din bugetul local, Festivalul Castanelor 2017 mai are alocată și suma de 50.000 de lei, din bugetul Consiliului Județean Maramureș. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul Unirii și în Piața Libertății (Centrul Vechi) din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here