BOX – Sigheteanul Samuel Roman l-a învins pe scoțianul McTaggart și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European

0
875

VICTORIE. Sigheteanul Samuel Gabriel Roman (cat. 57 kg) l-a învins pe scoțianul McTaggart și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de box juniori (15-16 ani). Meciul, care s-a diputat aseară, în ultima sesiune, pe ringul 1 de la Patinoarul Dunărea din Galaţi (România fiind țara organizatoare a competiției europene), l-a avut ca arbitru în ring pe englezul Lee Martin Innes și s-a închieiat cu victoria la puncte, după o decizie extrem de strânsă a arbitrilor de masă: 3-2 pentru sigheteanul din echipa României.

 

Cei trei arbitri care l-au văzut învingător pe Roman, cu același scor, 29-28, sunt Edvardo Gustin (Croația), Hidvegi Gyorgy (Ungaria) și Viachaslau Tsitou (Belarus). Cem Onal (Suedia) a dat decizie de 29-28 în favoarea boxerului scoțian, ca și Valeriu Bandalac (Rep. Moldova)  – 30-27.

 

În urma victoriei de aseară, Samuel Roman s-a calificat în sferturile de finală ale competiției și are astăzi zi de pauză, urmând să reintre în ring luni, 27 mai, când va boxa pentru accederea în semifinală, implicit pentru asigurarea unei medalii, cu puternicul boxer ucrainean Viacheslav Bryhadenko. Ucraineanul s-a calificat în sferturi după un tur preliminar liber (ca și Roman) și o victorie la puncte (5-0) cu boxerul israelian Rany Abod.

 

Roman, care activează la clubul CSȘ 2 Baia Mare, dar a fost descoperit și legitimat la CSȘ Sighetu Marmației, avându-l antrenor pe fostul mare boxer Claudiu Râșco, s-a remarcat încă din perioada când boxa la cadeți, fiind cooptat și la acea categorie de vârstă în lotul național.

 

La această ediție a Campionatului European de box juniori participă un număr record de sportivi, peste 400 din 35 de ţări (la cele 13 categorii de greutate) – meciurile se desfășoară în două sesiuni zilnice și pe două ringuri. Finalele competiției sunt programate sâmbătă, 1 iunie 2019.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here