BOX – Sigheteanul Samuel Roman a pierdut șansa unei medalii la Campionatul European, fiind învins astăzi de ucraineanul Bryhadenko

0
322

CAMPIONATUL EUROPEAN. Astăzi, 27 mai, în urma unui meci extrem de disputat, cu ucraineanul Viacheslav Bryhadenko, sigheteanul Samuel Gabriel Roman (reprezentantul României la categoria 57 de kilograme) a fost învins la puncte (3-2), în sferturile Campionatului European de box pentru juniori, competiție care se desfășoară la Patinoarul Dunărea din Galați.

 

În meciul care l-a avut ca arbitru în ring pe irlandezul Loughlin Gannon, decizia le-a aparținut celor cinci arbitri de masă, doi dintre aceștia (sârbul Aleksandar Vucicevic și germanul Carsten Fijnje) declarându-l învingător pe boxerul sighetean – sârbul chiar cu o diferență de 3 puncte -, însă ceilalți trei (polonezul Artur Goluch, cehul Stanislav Nechvatal și bulgarul Ivan Popov) l-au declarat învingător pe pugilistul ucrainean – bulgarul l-a văzut învingător pe Bryhadenko cu o diferență de 3 puncte.

 

Așadar, verdict: victorie la puncte, 3-2, pentru Bryhadenko, care s-a calificat astfel în semifinalele competiției asigurându-și o medalie.

 

Roman (16 ani) rămâne cu participarea la această prestigioasă competiție de juniori și cu cuvintele pe care le-a spus despre el fostul campion mondial al boxului profesionist, Lucian Bute, după meciul din turul II preliminar, câștigat de sighetean în dauna scoțianului Gerard McTaggart (tot printr-o decizie la puncte, 3-2).

 

”Mi-a plăcut copilul, are inimă şi calităţi de boxer veritabil”, a spus Bute despre sigheteanul Samuel Roman, antrenat la club (CSȘ 2 Baia Mare) de Claudiu Râşco, fost coleg cu Bute de lot naţional, dar şi companion prin boxul profesionist din Canada (chiar dacă la organizaţii diferite).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ