BOX – Sigheteanul Samuel Roman a pierdut șansa unei medalii la Campionatul European, fiind învins astăzi de ucraineanul Bryhadenko

0
730

CAMPIONATUL EUROPEAN. Astăzi, 27 mai, în urma unui meci extrem de disputat, cu ucraineanul Viacheslav Bryhadenko, sigheteanul Samuel Gabriel Roman (reprezentantul României la categoria 57 de kilograme) a fost învins la puncte (3-2), în sferturile Campionatului European de box pentru juniori, competiție care se desfășoară la Patinoarul Dunărea din Galați.

 

În meciul care l-a avut ca arbitru în ring pe irlandezul Loughlin Gannon, decizia le-a aparținut celor cinci arbitri de masă, doi dintre aceștia (sârbul Aleksandar Vucicevic și germanul Carsten Fijnje) declarându-l învingător pe boxerul sighetean – sârbul chiar cu o diferență de 3 puncte -, însă ceilalți trei (polonezul Artur Goluch, cehul Stanislav Nechvatal și bulgarul Ivan Popov) l-au declarat învingător pe pugilistul ucrainean – bulgarul l-a văzut învingător pe Bryhadenko cu o diferență de 3 puncte.

 

Așadar, verdict: victorie la puncte, 3-2, pentru Bryhadenko, care s-a calificat astfel în semifinalele competiției asigurându-și o medalie.

 

Roman (16 ani) rămâne cu participarea la această prestigioasă competiție de juniori și cu cuvintele pe care le-a spus despre el fostul campion mondial al boxului profesionist, Lucian Bute, după meciul din turul II preliminar, câștigat de sighetean în dauna scoțianului Gerard McTaggart (tot printr-o decizie la puncte, 3-2).

 

”Mi-a plăcut copilul, are inimă şi calităţi de boxer veritabil”, a spus Bute despre sigheteanul Samuel Roman, antrenat la club (CSȘ 2 Baia Mare) de Claudiu Râşco, fost coleg cu Bute de lot naţional, dar şi companion prin boxul profesionist din Canada (chiar dacă la organizaţii diferite).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here