BILANȚ – A doua ediție Baia Mare Beach Handball Challenge s-a încheiat cu succes

0
318
Concurenții de la turneul de volei pe plajă

EVENIMENT. 6 oameni. 140 mc de nisip. 9 zile. 4 competiții. 37 de echipe. 300 de sportivi. 83 de meciuri. 10.000 de spectatori. Pe scurt: a doua ediție Baia Mare Beach Handball Challenge, un eveniment unic în România.

 

Timp de 9 zile (1-9 iulie), sportul a readus la viață Centrul Vechi din Baia Mare. Băimărenii, și nu numai, au avut ocazia să “savureze” spectacolul oferit de cei 300 de sportivi înscriși în cele patru competiții sportive, organizatorii reușind să îmbine cu succes trei sporturi care de-a lungul timpului au adus glorie orașului Baia Mare: handbal, volei și fotbal.

 

„Mă bucur nespus că am oferit experiențe frumoase celor ce au facut spectacol pe nisipul din Centru Vechi și totodată satisfacția e și mai mare deoarece am reușit să evoluăm ca organizare, să creștem evenimentul și să îl ducem la un nivel superior”, a declarat Tudor Marta – organizator.

 

Beach Handball

 

Startul a fost dat de un turneu de beach handball dedicat juniorilor și amatorilor. Pe durata a două zile (1-2 iulie), 14 echipe (8 la masculin și 6 la feminin) s-au întrecut în piruete și goluri spectaculoase, la finalul competiției fiind desemnați câștigători, pentru al doilea an consecutiv echipa Unfiltered Handbal Team la masculin și Pisicile Sălbatice la feminin.

 

„Ne bucurăm ca am putut sa participăm la a doua ediție a acestui turneu sportiv inedit. Chiar dacă componența echipei s-a schimbat puțin față de anul trecut, am reușit să ne omogenizam ca echipă din mers și să ne ajdudecăm trofeul pentru al doilea an consecutiv. Dincolo de a privi acest eveniment ca și competiție sportivă, trebuie să menționez și faptul că ne-am distrat pe parcursul celor două zile. Nu pot să nu observ progresul în ceea ce privește spiritul de competiție și combativitate, echipele de anul acesta fiind mai bine pregătite față de anul trecut.

Doresc să îmi felicit echipa pentru parcursul bun din acest turneu, să felicit tot staff-ul organizatoric și așteptăm cu nerăbdare competiția de anul viitor.” Silviu Condor, Unfiltered Handbal Team

 

Beach Volley

 

După un weekend plin de handbal, a urmat rândul voleibaliștilor să facă spectacol. 14 echipe de profesioniști (8 la masculin și 6 la feminin) s-au luptat pe parcursul a 2 zile (3-4 iulie), printre cei 28 de participanți fiind doi campioni naționali – Mihalcea Răzvan și Tarța Mihai – și un membru al lotului național – Gabriel Cherbeleață. La finalul competiției, câștigători au fost cuplul Cherbeleață Gabriel/Popovici Mihai la masculin și Popovici Jessica/Rău Roxana la feminin.

 

„A fost chiar draguță atmosfera; surprinzător pentru mine că au fost și spectatori la niște meciuri de beach volley într-un oraș în care se organizează în premieră un turneu de acest gen, fie și el amator cum a fost anul acesta. Sperăm că în următorii ani turneele să fie de o altă anvergură”, a spus Gabriel Cherbeleață.

 

 

Beach Soccer

 

Spectacolul sportiv a continuat în 5-6 iulie cu un turneu de beach soccer, în care 5 echipe de fotbaliști au testat pentru prima dată fotbalul pe nisip. La finalul competiției, FC Minerul a fost declarat câștigător.

 

„Ne bucură faptul că am participat la o asemenea competiție, ceva inedit pentru Baia Mare. Ideea unui turneu de beach soccer fiind excelentă. Noi, FC Minerul, ne-am înscris pentru distracție, distracție care ne-a adus la final Locul I. Felicitări organizatorilor pentru faptul că au avut și ideea de a oferi publicului băimărean iubitor de sport și un turneu de fotbal și sper ca și în edițiile viitoare să avem ocazia să participăm la un astfel de turneu”, a declarat Paul Batin, FC Minerul.

 

Beach Handball Pro

 

Evenimentul a fost încheiat cu un turneu internațional de beach handball la care au participat handbaliști profesioniști, inclusiv cinci sportivi care fac parte din echipa națională a Ucrainei și foști handbaliști. Cele 12 echipe înscrise în competiție (8 la masculin și 4 la feminin) au dus spectacolul la următorul nivel, golurile date din piruetele fiind nelipsite la fiecare meci din cele trei zile (7-9 iulie). Câștigători au fost echipa Ucrainei la masculin și Summer Team la feminin.

 

„Mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost organizat turneul de beach handball. Am fost plăcut surprins să văd că organizatorii au oferit o mulțime de cadouri pentru sportivi, ca aceștia să rămână cu o amintire frumoasă de la eveniment. Colegii mei sunt foarte mândri că au participat la acest turneu. Nu ne-am așteptat să fim primiți atât de bine. A fost foarte frumos să jucăm în centrul orașului și am primit numeroase felicitări pentru victorie. Nu a fost ușor niciun meci, ne-am distrat și am rămas cu amintiri frumoase, iar pentru asta vreau să le mulțumesc organizatorilor și voluntarilor care au făcut acest lucru posibil și sper să ne revedem și anul viitor”, a precizat Denis Naumenko, Ukraine Team.

 

Pentru a III-a ediție, organizatorii au în plan să ducă evenimentul la următorul nivel și pregătesc și mai multe suprize.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here