BAZA DE AGREMENT – Primarul Cherecheș vrea modificarea limitelor teritoriale cu Recea, pentru că are nevoie de… 55 de hectare de teren compact

0
1565
Cătălin Cherecheș, Octavian Pavel

TENTATIVĂ. Pentru că și-a dat seama că n-are teren compact în Baia Mare pentru realizarea anunțatei “baze sportive și de agrement”, primarul Cătălin Cherecheș vrea să modifice limitele administrativ-teritoriale cu comuna Recea “în vederea dobândirii unui drept real asupra unei suprafețe de teren compact din punct de vedere al suprafeței de teren necesare și de accesibilitate”. Pe undeva e logic să anunți că vrei să construiești ceva și să nu te gândești unde, nu-i așa?

 

Baza, care e când „sportivă și de agrement”, când „ socio-cultural-sportivă-agrement”, ar urma să deservească locuitorii din zona metropolitană a municipiului Baia Mare, în care „să se desfășoare activități sportive, culturale și de agrement în cele mai moderne condiții, atât din punct de vedere al spațiului cât și din punct de vedere al fluxurilor specifice unor astfel de activități”.

 

Conform proiectului, baza (cum o fi aceasta) ar avea nevoie de… 55 de hectare de teren compact: sală polivalentă de minim 5.000 de locuri – teren de aproximativ 15 hectare; sală de antrenamente; stadion de minim 10.000 locuri – teren de aproximativ 15 hectare; zonă de agrement – teren de aproximativ 10 hectare; infrastructură conexă dezvoltarii bazei de agrement (parcări, circulatii, piste de biciclete, spații verzi) – teren de aproximativ 15 hectare. Total: 55 de hectare de teren. O nimica toată.

 

Greu de crezut că administrația comunei Recea, limitrofă cu Baia Mare, ar renunța la 55 de hectare de teren compact. Însă mai trece timpul… “Joci la mic, câștigi la mic, joci la mare, câștigi la mare” – ca să citez “o persoană implicată” în fantasmagoria asta -, nu?

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here