BASCHET – CSM Sighetu Marmației își începe meciurile oficiale: peste 27% din necesarul financiar susținut din bugetul județului

0
433

MECIURI DE CUPĂ ȘI CAMPIONAT. Începând de luni, 7 octombrie, în sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, echipa de baschet CSM începe meciurile oficiale, inițial (în 7 și 9 octombrie, de la ora 17.00) cu meciurile din primul tur al Cupei României (cu CSM Galați) – ambele disputate în municipiul maramureșean din cauza unei probleme survenite la echipamentul tehnic din sala din Galați -, iar în 11 octombrie, tot de la ora 17.00 și tot cu CSM Galați, dispută meciul de debut în sezonul competițional 2019-2020 din Liga Națională.

 

În sezonul competițional 2019-2020, clubul de baschet masculin CSM Sighetu Marmației are nevoie de un buget de 550.000 de lei pentru a îndeplini următoarele performanțe: locul 8-14 în Liga Națională și optimi de finală în Cupa României. Din banii aceștia, doar 210.000 de lei ar merge spre indemnizația sportivilor și a staff-ului tehnic și administrativ și premiile aferente. Restul a fost repartizat pentru masă, cazare, transport, închirierea unor baze sportive, cheltuieli medicale, susținătoare de efort, asigurări, echipament, pază și taxe.

 

Din bugetul estimat ca necesar al echipei de baschet masculin, în acest an o parte, respectiv peste 27%, adică 150.000 de lei, vor veni din bugetul județului, banii fiind aprobați încă din luna iulie de Consiliul Județean Maramureș. Restul sumei vine din fonduri publice (bugetul local al Municipiului Sighetu Marmației) și private (sponsorul echipei fiind agenția de turism Sfara Tours).

 

Suma alocată echipei de baschet masculin din Sighetu Marmației este una importantă, dacă ținem seama că echipa de rugby CSM Știința Baia Mare, campioană națională, a primit în acest an o finanțare din bugetul județului de 500.000 de lei, iar echipele de fotbal feminin (AS Independenţa Baia Mare – participantă în primul eșalon valoric) și Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare (vicecampion național și câștigător al Cupei României în ultimii 5 ani) au primit câte 50.000 de lei.

 

În acest sezon competițional, CSM Sighetu Marmației (care are în lot mai mulți jucători noi – Vladislav Solopa, Vladimir Kolesnikov, Platon Jorniak, Corey Henderson, Aleksa Simovic) face parte, în Faza I, din Grupa B, alături de CSM 2007 Focșani, CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSM Galați, CSO Voluntari, ABC Athletic Constanța, CSM Târgu Jiu (care a înlocuit-o pe CSM Târgu Mureș – club falimentat din nou de administrația publică locală) și CSM Mediaș.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here