BARAJ – Viitorul Ulmeni joacă promovarea în Liga a III-a cu Unirea Mirșid, echipă antrenată de un fost jucător cu peste 300 de meciuri în prima ligă

0
764
Vasile Jula

ADVERSARĂ. Viitorul Ulmeni, campioana județeană din Maramureș, va juca meciul de baraj pentru accederea în Liga a III-a cu Unirea Mirșid, echipă antrenată de antrenată de Vasile Jula și care a câștigat pentru a treia oară în istoria clubului titlul de campioană la nivel județean în Sălaj (în 2016 și 2018, fiind, așadar, campioana județeană en-titre).

 

Este pentru a doua oară când cele două echipe se confruntă într-un meci de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, după cel din 2016 când s-a impus echipa maramureșenă (sistemul era similar cu cel de astăzi, Viitorul Ulmeni câștigând cu 1-0 pe teren propriu și 7-0 în deplasare).

 

În această ediție de campionat, meciul tur al barajului pentru promovarea în Liga a III-a va fi organizat, în 15 iunie, de Viitorul Ulmeni (cel mai probabil în Baia Mare), returul (meciul decisiv) urmând să fie disputat de fotbaliștii maramureșeni în deplasare, în 22 iunie – formația sălăjeană își dispută meciurile pe teren propriu la Popeni.

 

Viitorul Ulmeni a devenit campioană județeană în urma câștigării seriei Sud din Liga a IV-a și a finalei cu Avântul Bârsana (câștigătoarea seriei Nord), în urma unei duble victorii cu 3-1 (în deplasare – meci disputat în Sighetu Marmației) și 5-1 (acasă – meci disputat în Baia Mare).

 

Despre Unirea Mirșid

 

După ce mai mult a făcut figurație în meciurile de baraj susținute până acum, echipa sălăjeană (condusă de Călin Bereschi) și-a propus în acest an promovarea în Liga a III-a, în acest sens angajându-l în februarie 2019 pe antrenorul Vasile „Lică” Jula (44 de ani), fost fundaș central la “U” Cluj, Gloria Bistriţa, CFR Cluj şi Dacia Mioveni (are peste 300 de prezențe în prima divizie), convocat în lotul României (în 2006, dar nu are nicio prezență pe teren) și fost antrenor al echipei de liga a III-a FC Zalău (acum desființată) – fostul antrenor principal, Flore Pop, rămânând secund.

 

De asemenea, în pauza competițională din iarnă, Unirea Mirșid și-a completat și lotul (cu Sebastian Duma, Cătălin Odenie şi Iustin Ardelean) și l-au adus chiar și pe fostul maseur de la FC Zalău.

 

Mai mult, oficialii clubului sălăjean au antamat deja o colaborare cu Primăria municipiului Zalău, care au promis susținere financiară în contextul în care Unirea Mirșid va promova în Liga a III-a (deocamdată, sportul sălăjean nu are nicio formație care activează mai sus de eșalonul IV – divizia județeană).

 

Aceasta, cu atât mai mult cu cât oficialii clubului au discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale din municipiul Zalău pentru o colaborare cu Primăria Zalău care va susţine o participare în eşalonul superior.

 

Istoricul confruntărilor Maramureș vs. Sălaj

 

În ultimii 11 ani, campioanele județene ale Maramureșului și Sălajului s-au întâlnit de trei ori, de două ori impunându-se echipele din Maramureș. În anul 2008, FC Zalău a promovat în Liga a III-a după ce a trecut cu 1-0 de Spicul Mocira (conform regulamentului vremii, promovarea în Liga a III-a se juca într-un singur meci).

 

În 2012, Plimob Sighetu Maramației s-a impus cu 2-1 în fața campioanei Sălajului, Flacăra Halmăşd (se juca un singur meci de promovare, pe teren neutru, meciul disputându-se în Satu Mare).

 

În fine, în 2016, Viitorul Ulmeni a dispus categoric de echipa cu care se va confrunta și în acest an, cu 1-0 acasă (meciul s-a disputat în Baia Mare) și 7-0 în deplasare.

 

Acesta este cel de-al patrulea meci de baraj pentru Liga a III-a din ultimii ani în care se confruntă echipe din Maramureș și Sălaj.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here