BARAJ DE PROMOVARE – CSM Sighetu Marmației și Lăpușul Târgu Lăpuș joacă miercuri finala pentru accederea la barajul de promovare în Liga a III-a

0
457

PE REPEDE ÎNAINTE. După ce anul pandemic 2020 s-a scurs fără ca FRF să-și amintească de echipele din Liga a IV-a, recent, spre finalul competițiilor organizate în primele 3 ligi valorice, forul de conducere al fotbalului românesc a decis ca fiecare AJF să organizeze pe repede înainte Liga a IV-a, în mai puțin de o lună!, și să-și desemneze reprezentata pentru barajul de promovare în Liga a III-a.

 

Sigur, multe AJF-uri au spus pas, multe cluburi din Liga a IV-a au refuzat să participe la acest simulacru de scenariu (care prevedea ca echipa campioană să dispute minim 7 meciuri în perioada 15 aprilie – 8 mai, plus obligativitatea efectuării săptămânale a testelor antigen SARS-CoV-2), dar Maramureșul a fost printre județele care s-au conformat.

 

Formula găsită de AJF Maramureș pentru desemnarea unei campioane în ediția în care până la jumătatea acestei luni nu s-a jucat niciun meci de Liga a IV-a (până acum, tradițional, echipele erau organizate în două serii) a fost disputarea în două weekenduri a 6 meciuri tip turneu, fiecare cu fiecare, tur-retur. În lupta pentru accederea în Liga a III-a s-au înscris 4 echipe: ACS Avântul Bârsana, ACS Salina Ocna Șugatag, CSM Sighetu Marmației și ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș.

 

Gazda celor două mini-turnee a fost stabilită municipiul Sighetul Marmației, toate cele 12 meciuri de până acum disputându-se pe Stadionul Municipal (în două weekenduri: 16-18 și 23-25 aprilie). Conform hotărârii AJF Maramureș, la finalul acestor meciuri, primele două echipe dispută finala (miercuri, 28 aprilie), câștigătoarea urmând să fie desemnată ca reprezentantă a Maramureșului la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Iată rezultele complete ale celor două turnee:

 

Etapa 1 (16 aprilie 2021)

CSM Sighetu Marmației – ACS Salina Ocna Şugatag: 6-2 (2-1)

FC Lăpuşul Târgu Lăpuş – ACS Avântul Bârsana: 4-1 (3-0)

 

Etapa 2 (17 aprilie 2021)

ACS Avântul Bârsana – CSM Sighetu Marmației: 0-5 (0-3)

ACS Salina Ocna Şugatag – FC Lăpuşul Târgu Lăpuş: 0-5 (0-3)

 

Etapa 3 (18 aprilie 2021)

ACS Avântul Bârsana – ACS Salina Ocna Şugatag: 1-1 (1-0)

FC Lăpuşul Târgu Lăpuş – CSM Sighetu Marmației: 0-2 (0-2)

 

Etapa 4 (23 aprilie 2021)

ACS Salina Ocna Şugatag – CSM Sighetu Marmației: 0-2 (0-1)

ACS Avântul Bârsana – FC Lăpuşul Târgu Lăpuş: 2-1 (1-1)

 

Etapa 5 (24 aprilie 2021)

CSM Sighetu Marmației – ACS Avântul Bârsana: 1-3 (1-1)

FC Lăpuşul Târgu Lăpuş – ACS Salina Ocna Şugatag: 7-1 (4-0)

 

Etapa 6

ACS Salina Ocna Şugatag – ACS Avântul Bârsana: 2-5 (0-3)

CSM Sighetu Marmației – FC Lăpuşul Târgu Lăpuş: 1-1 (0-1).

 

Clasament:

  1. CSM Sighetu Marmației: 13 puncte (golaveraj: 17-6)
  2. FC Lăpuşul Târgu Lăpuş: 10 puncte (golaveraj: 18-7)
  3. ACS Avântul Bârsana: 10 puncte (golaveraj: 12-14)
  4. ACS Salina Ocna Şugatag: 1 punct (golaveraj: 6-26)

 

Așadar, miercuri, 28 mai, are loc finala județeană, care va desemna echipa din Maramureș ce va participa la barajul de promovare în Liga a III-a, între CSM Sighetu Marmației și FC Lăpușul Târgu Lăpuș (care a devansat Avântul Bârsana la criteriile golaveraj și la meciurilor directe, unde au fost la egalitate, câte o victorie fiecare echipă, dar lăpușenii au avut golaveraj mai bun). În meciurile disputate în acest atipic sezon regular, ambele la Sighetu Marmației, partidele dintre cele două echipe s-au încheiat cu rezultatele 2-0 pentru sigheteni și 1-1.

 

Într-un articol viitor, vom explica modalitatea de promovare în Liga a III-a, situația din acest sezon fiind una atipică (de exemplu, campioana Maramureșului poate ajunge să joace două etape de baraj, sau poate să nici nu se califice la barajul pentru promovarea în Liga a III-a).

 

* Foto: @ CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here