BANII PUBLICI – Ce „excursii” externe au programat cei de la Consiliul Judeţean, în 2017, pentru „promovarea turismului”

0
956
Dan Carpov

EXCURSIONIŞTII. Mă gândesc că astăzi v-ar interesa să aflaţi ce deplasări externe sunt programate în 2017 pentru cei de la Consiliul Judeţean. Să nu ne ridicăm inutil tensiunea, zic să ne limităm la cele făcute în nobilul scop al „promovării Maramureşului ca destinaţie turistică”.

 

După „excursiile” din ianuarie în Viena (Austria) şi februarie în Tel Aviv (Israel), la târguri de turism, desigur, cu delegaţii aferente şi restul „mizilicurilor” financiare (adică alocaţii financiare) ţinute „la secret”, total nelegal, de preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea – nici măcar consilierii judeţeni nu cunosc sumele alocate deplasărilor din Austria şi Israel -, în această lună, că tot a venit primăvara, se merge la deja tradiţionala chermeză publică de la Berlin (Germania).

 

Pentru asta nici măcar nu-l putem acuza doar pe Zetea, că vizitele la Berlin au devenit la fel de obişnuite ca şi cele în Dumbrăviţa, de exemplu, şi au fost inaugurate din timpul mandatului lui Mircea Man, menţinute în timpul mandatului lui Zamfir Flore Ciceu şi continuate – nicio emoţie în acest sens şi nicio surpriză – de Gabriel Zetea.

 

Aşadar, în martie se merge la Berlin. Dar nu numai. Se merge şi la Paris (Franţa). Parisul e frumos primăvara, romantic, se deschid cafenelele de pe trotuare pe Montparnasse ori în Place de Pompidou. Sigur, e scump, dar ce mai contează, obrazul subţire cu cheltuială se ţine şi diurna din banii publici e acoperitoare. Deci, trăiască şi-nflorească bugetul judeţului!

 

În aprilie, festivalul deplasărilor externe continuă cu Milano (Italia), iar în noiembrie se merge taman în Londra (Marea Britanie). Sigur, poate o să se meargă şi-n alte locuri, dar deocamdată doar astea au fost votate de consilierii judeţeni ca fiind optime pentru aceste nesfârşite excursii care n-au schimbat cu nimic starea deplorabilă în care este turismul maramureşean.

 

Regret, nu pot să vă spun, deocamdată şi cât costă excursiile astea, pentru că, mă repet, iată!, cheltuielile sunt ţinute nelegal „la secret”. Dar, vorba lui Bulă: când ştiu doi oameni, nu mai e secret. Deci le vom afla. Şi vi le vom comunica. Că noi nu ţinem multe informaţii „la secret”.

 

Aaa, era să uit: propunerile pentru acest itinerar ce va fi plătit exclusiv din bani publici au fost făcute de şeful Biroului Informare turistică şi Salvamont şi unicul angajat al acestui birou (!), Dan Carpov (în fotografie, cu clop şi restul acareturilor aferente portului popular maramureşean: oiaga de horincă, slana şi cârnaţul). Drum bun! De fapt, drumuri bune! – că-s mai multe, după cum constataţi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here