BANI EUROPENI – Ionel Bogdan: Din 17 august, pot fi accesate fonduri care totalizează 235 de milioane de euro pentru rețele de distribuție a gazelor naturale

0
306
Ionel Bogdan

REȚELE DE GAZE NATURALE. Unul dintre proiectele prevăzute în Planul de Relansare Economică lansat de Guvern prinde contur. Ministerul Fondurilor Europene va lansa pe 17 august apelul în valoare de 235 milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de gaze naturale, urmând ca procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.

 

Condiția este aceea ca primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorități publice locale, să asigure racordarea la rețeaua de gaze a cel puțin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect și să modernizeze infrastructura existentă acolo unde aceasta există. Eligibile sunt și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.

 

Cele 235 de milioane de euro alocați din actualul exercițiu financiar pot fi cheltuite pentru: construirea rețelelor inteligente de distribuție gaze naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente; construirea stațiilor de reglare, măsurare și predare a gazelor naturale și a racordului la sistemul de transport existent, exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect; construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli etc.) în cadrul cărora se desfășoară activități non-economice; construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

 

Acest proiect reprezintă o veste bună pentru maramureșenii care așteaptă de prea mulți ani racordarea la rețelele de gaze naturale. În doar câteva luni, Guvernul PNL a declarat alimentarea cu gaze naturale în județul nostru un proiect de importanță națională, pentru a grăbi toate procedurile, iar acum venim cu bani europeni pentru a dezvolta rețelele de distribuție a gazelor naturale. Așa cum am promis, din 17 august sunt disponibile 235 milioane de euro pentru rețelele de alimentare cu gaze naturale, iar proiectul nostru nu se oprește aici. Până în 2027 vom cheltui 1 miliard de euro pentru alimentarea cu gaze naturale a românilor. Este un proiect ambițios, asumat de Guvern, pentru că noi credem că este esențial ca românii să beneficieze de cele mai bune condiții de trai la ei acasă.Ionel BOGDAN, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului

 

 

Biroul de Presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here