BANI EUROPENI – Călin Bota: PNRR înseamnă cele mai mari investiții făcute în România de după 1990 în școli, spitale, autostrăzi și protecția mediului

0
268

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Deputatul PNL Călin Bota, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Europene, a prezentat, în cadrul tradiţionalului eveniment Anul Financiar Bancar 2020, organizat de FinMedia şi Piaţa Financiară, impactul fondurilor europene în economie.

 

Deputatul PNL a subliniat rezultatele bune obținute în 2020 în domeniul absorbției fondurilor europene, subliniind că sumele atrase din fonduri europene nerambursabile de guvern au fost la cel mai ridicat nivel de la aderarea României în Uniunea Europeană: peste 7 miliarde euro, bani încasați de la Comisia Europeană în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020 prin Politica de Coeziune, Programul Național de Dezvoltare Rurală și Politica Agricolă Comună.

De asemenea, deputatul maramureșean Călin Bota a vorbit și despre provocările anului 2021. “Anul acesta avem provocari și mai mari, este vorba despre închiderea proiectelor din cadrul programelor operationale pentru perioada 2014-2020, în contextul pandemiei COVID-19 și finalizarea negocierilor privind programele operaționale și a Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027 în acelasi context. Dincolo de noul cadru financiar multianual 2021-2027, marea provocare o reprezintă Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care României îi sunt alocate 29,2 miliarde de euro pentru reconsolidarea economiei”, a precizat Călin Bota în cadrul dezbaterilor.

 

Deputatul PNL Maramureș a subliniat că “PNRR înseamnă cele mai mari investiții făcute în România de după 1990 în școli, spitale, autostrăzi și protecția mediului. Pe lângă investiții, vorbim de reforme structurale absolut necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Cu ajutorul banilor din PNRR vom demara un proces major de digitalizare a statului care va schimba total modul de interacțiune cu cetățeanul și va crea o cetățenie digitală. Trebuie să felicit bancile din România pentru efortul susținut de dezvoltare continuă a interacțiunii cu clienții prin intermediul mediului online și a instrumentelor digitale, un exemplu pe care autoritățile statului sunt obligate să îl  urmeze facilitând accesul instituțiilor bancare la informații fidele și relevante, în avantajul clienților.”

 

Mesajul final transmis de deputatul Călin Bota  a fost acela că trebuie să ne gândim la PNRR “ca la o șansă unică de a face reforme radicale și investiții de prea mult timp amânate. E șansa noastră să construim  România la care am visat cu toții și pe care acum avem oportunitatea de a o realiza. Avem această responsabilitate uriașă față de copiii noștri, față de viitorul acestei țări și sper să înțeleagă acest lucru toți oamenii politici, indiferent de partidul în care se află și de ideologia în care cred, pentru că acum este momentul să fim solidari în jurul dezvoltării României și a oportunităților oferite prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.”

 

Evenimentul Anul Financiar Bancar 2020, construit în jurul unei mese rotunde de dezbateri interactive, s-a bucurat de participarea unor nume sonore ale bankingului românesc, ale autorităților, dar și importanți consultanți și analiști financiari sau avocați.

 

Biroul de presă PNL MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here