UPDATE: BALOTAJ – Scrutin reluat pentru Biroul Naţional USR pentru că preşedintele USR Maramureş şi senatorul de Prahova au cumulat acelaşi număr de voturi

0
594
Dan Ivan și George Marussi

ALEGERI. Situaţie mai puţin comună la congresul naţional de alegeri a USR: în această dimineaţă se reia votul pentru componenţa Biroului Naţional (BN) pentru că au existat câte doi candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de vicepreşedinte şi în cea pentru calitatea de membru al BN care au cumulat un număr egal de voturi.

 

Potrivit statutului, BN al USR este compus din şapte posturi de vicepreşedinte şi 13 de membri. Practic, primii şapte candidaţi în ordinea numărului de voturi primite devin vicepreşedinţi, iar următorii 13 devin membri ai BN. În urma votului, s-a înregistrat un dublu balotaj: pentru poziţia a şaptea de vicepreşedinte, Cristian Ghinea şi Raluca Amariei (preşedinte USR Sibiu) au cumulat 143 de voturi fiecare şi pentru poziţia 20 de membru Dan Ivan (preşedinte USR Maramureş) şi George Marussi (senator de Prahova), 112 voturi fiecare. În consecinţă, în acest moment se votează din nou doar pentru cele două poziţii.

 

Funcţiile deja decise sunt: preşedinte Nicuşor Dan; vicepreşedinţi Elek Levente (preşedintele USR Cluj), Vlad Alexandrescu, Ion Stelian, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Cristian Seidler (ultimii patru, deputaţi); membri BN Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drulă (deputat Timiş), Cristian Ghica (senator Bucureşti), Chereji Florin Silviu, Cornel Zainea (deputat Ilfov), Claudiu Năsui (deputat Bucureşti), Radu Mihail (senator Diaspora), Florina Presadă (senator Bucureşti), George Ţăranu (membru Iaşi), Ion Voinea, Arsu Alin Ionuţ (consilier local Bucureşti).

 

2mnews vă va informa dacă preşedintele USR Maramureş, Dan Ivan, a reuşit să intre în conducerea (Biroul Naţional) USR.

 

UPDATE. Preşedintele USR Maramureş, Dan Ivan, a fost ales în Biroul Naţional USR, după balotaj, astăzi, în dauna senatorului de Prahova George Marussi. După ce ieri cei doi au fost la egalitate de voturi, 123, astăzi Ivan a fost votat de 139 din delegaţii prezenţi la Congresul d Alegeri al USR, iar Marussi de 53. Ivan este singurul maramureşean care face parte din conducerea USR.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here