BAIA MARE – S-au alocat peste 900.000 lei pentru proiectarea reabilitării străzii Victoriei, pe tronsonul dintre Universitate și ieșirea spre Tăuții Măgherăuș

0
3997

INFRASTRUCTURĂ. Municipalitatea Baia Mare a introdus la finalul anului trecut în licitație publică un contract de circa 958.000 lei (exact: 805.287,64 lei + TVA) care vizează servicii de proiectare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pe strada Victoriei, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu bulevardele Decebal și Independenței (mai exact, între Universitatea de Nord și benzinăria de la urcarea pe Dealul Dura – ieșirea din oraș către Tăuții Măgherăuș).

 

Contractul, care se întinde pe o durată de 22 de luni, prevede elaborarea proiectului complet și asistența tehnică pe perioada execuției. În cadrul acestui proiect este vizată și construirea unui pod nou peste Valea Borcutului, între kilometri 5 și 6 ai tronsonului, podul existent prezentând degradări avansate la structura de rezistență (acesta urmează să fie demolat și înlocuit cu un pod nou).

 

Distinct, pentru proiectare (cu tot ce presupune aceasta) s-a estimat alocarea a 583.139,33 lei + TVA, iar pentru asistență tehnică (inclusiv pentru participarea la fazele determinante) 222.148,31 lei + TVA. Contractul, pentru care se pot depune oferte până în 12 ianuarie 2022, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport Calitate-Preț (unde prețul are o pondere în decizia finală de 40%, experiența constructorului și soluțiile tehnice cumulează 60%).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here