BAIA MARE – Răscumpărarea unor terenuri retrocedate, obligatorie pentru constituirea Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană”

0
788

PROIECT. Centrul Sportiv Național „Lascăr Pană”, proiect de infrastructură sportivă al municipalității băimărene, va fi creat în perimetrul delimitat de Sala Sporturilor – Bazinul Olimpic – Hotelul Sport – Terenul de Atletism – Stadionul de Rugby și va cuprinde edificiile menționate, a precizat public primarul Cătălin Cherecheș. Până la îndeplinire, proiectul – în care vor fi cooptați ca parteneri Ministerul Sporturilor, Consiliul Județean și alte entități publice care pot susține financiar funcționarea acestui demers – are câteva vulnerabilități, punctate de edil.

 

„La începutul anilor 2000, unele terenuri din zonă au fost retrocedate. Se dorea construirea, de către persoane private, a unor blocuri acolo, sunt și planuri făcute în acest sens. Aceste terenuri trebuie achiziționate de municipalitate, pentru a reîntregi perimetrul necesar edificării Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană” (oricum, nu vom autoriza în respectivul loc decât construcții care au legătură cu sportul). Sunt necesare parcări, dar dorim și să dezvoltăm zona de sport și agrement prin amenajarea unui skatepark, a unei zone destinate biking-ului etc., pentru o mai mare diversificare”, a menționat Cherecheș, subliniind că vizează ca acest centru sportiv să nu fie relevant doar la nivel național, ci și în zona transfrontalieră (Ungaria și Ucraina).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here