BAIA MARE – O ținem tot într-o distracție: peste 41.000 de euro pentru evenimentele „Zilele Culturale” și „Ziua Copilului”

0
856

PARANGHELII. În perioada 24-28 mai, municipalitatea organizează evenimentul „Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare”. Sigur, nu moca, pen’ că totul costă. În consecință, din bugetul public se va aloca suma de 105.000 de lei (21.000 de euro). Un mizilic (sau, pentru a cita o expresie des uzitată de primarul Cătălin Cherecheș, „ceva derizoriu”) față de evenimentul din 1-2 mai Baia Mare – Capitala Tineretului, când doar spectacolele au costat peste 221.000 de euro (1.030.061 lei, cu TVA inclus), firma prestatoare fiind sereleul local Draghicescu Sound Event Production.

 

Imediat după ce ne culturalizăm de 21.000 de euro, stăm așa vreo trei zile să ne odihnim și o luăm de la capăt: vine 1 iunie, Ziua Copilului. Pe această cale vă informez, cu mult respect, că, în premieră mondială, în Baia Mare Ziua Copilului nu va ține 24 de ore, ci patru zile, municipalitatea găsind, iată, soluția-miracol prin care ziua se dilată la 96 de ore! Acesta e unicul motiv pentru care evenimentul Ziua Copilului a fost prelungit de la o zi (1 iunie) la o perioadă: 1-4 iunie. Sigur, costă ceva, dar, deja ne-am obișnuit, e vorba despre “ceva derizoriu”: 90.000 de lei (19.000 de euro).

 

Păi, ori suntem Capitală a Tineretului care-o ține tot în paranghelii pe bani publici, ori nu mai suntem! Nu? Oraș de învingători, condus atât de magistral de un Învingător, cum s-a autoproclamat edilul Cătălin Cherecheș – mai exact de Învingătorul Suprem!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here