BAIA MARE – O singură ofertă pentru deszăpezirea în Baia Mare: dacă va fi declarată conformă, asocierea dintre Zoicaș și Baltă ne va deszăpezi ca-n poveștile de Frații Grimm

1
1393

DESZĂPEZIRE. Zice primarul Cătălin Cherecheș că iarna asta va fi cea mai bună deszăpezire din ultimii mulți ani, în concluzie am scăpat de lopătat voluntar, ca-n timpurile de tristă amintire și de mai recentă amintire (iarna 2016-2017). În virtutea acestei declarații liniștitoare (băgați haștagul ăla, știți voi), sloganul comunistoido-motivațional „Noi cu mușchii de oțel / Vom culege mușețel” intră în sertar, la păstrare – sau la hibernare, să fim în ton cu anotimpul.

 

Deși edilul Băii Mari n-a vrut (că așa a crezut el că e bine sau că nu îi permite legea) să anunțe denumirea deponentului unicei oferte pentru deszăpezire, a anunțat că, dacă e o iarnă normală, operațiunea n-ar trebui să depășească 2,5 milioane de lei, iar dacă dă cu zăpadă de ne-ngroapă suma poate urca până la 5 milioane de lei, dar nu mai mult. Nu fac contabilitate și comparații acum, că nici n-a nins, deci nu ne hazardăm în pronosticuri fără bază reală, dar, pentru că primarul n-a spus, spunem noi: doamnelor și domnilor, deszăpezirea în ediția 2017-2018 va fi rezolvată de asocierea dintre doi vajnici cetățeni, pe care-i deconspirăm puțin mai jos.

 

Marcel Vasile Zoicaș (Construrom) și Ioan Baltă „Oniza” (Nord-Invest Structură şi Servicii) și-au dat mâna peste țară (adică și-au „aliat” utilajele din dotările firmelor) și au format asocierea care a înaintat municipalității singura ofertă de deszăpezire pentru iarna 2017-2018 din municipiul de reședință al Maramureșului. Concurând ei cu ei, Zociaș&Oniza n-ar trebui să aibă emoții în privința câștigătorului unui biznis de tip win-win, decât în cazul în care oferta acestora este anulată de comisia de examinare din cauza… inadvertențelor (adică dac-au zis că au utilajele din cerința tehnică și nu le au). În rest, pace.

 

Dar ce le-a cerut municipalitatea să aibă în dotare? Multe, zice primarul. Sunt 23 de utilaje (vă zicem noi):

– 8 utilaje 8×4, dotate cu lamă şi sărăriţă de mare capacitate minim 7 mc

– 6 utilaje 8×4,  dotate  cu  lamă  şi  sărăriţă de medie capacitate 5 mc-7 mc

– 2 utilaje multifuncţionale 4×4, dotate cu lamă şi sărăriţă pentru spaţii înguste, în interiorul cartierelor, lăţime utilaj maxim 2 m

– 4 utilaje multifuncţionale 4×4, dotate cu lamă în V şi sărăriţă pentru spaţii înguste, în pantă şi trotuare, lăţime utilaj maxim 2 m

– 4 utilaje multifuncţionale, dotate cu lamă şi sărăriţă pentru spaţii înguste, în pantă şi trotuare, lăţime utilaj maxim 1,2 m

– 2 cisterne pentru clorură calciu sau similar dotate cu rampă

– 2 autobasculante transport deșeuri-zăpadă de mare capacitate, minim 7mc

– 2 autobasculante transport deșeuri-zăpadă de medie capacitate, 5 mc – 7 mc

– 2 încărcătoare frontale multifuncţionale cu cupă şi echipament graifer

– 1 buldoexcavator.

 

Toate aceste utilaje trebuie să aibă vechimea maximă de 10 ani și să respecte nomele de mediu în vigoare. OK, acestea fiind zise, după ce va fi pronunțat câștigătorul (Zoicaș&Oniza), nu mai avem nicio emoție, ne punem în fața șemineului, mai băgăm un lemn pe foc și strigăm doar când vin winerii să ne radă chiar toată zăpada din curți. O iarnă frumoasă vă doresc și o zi bună la noapte.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Inspirat titlul cu Fratii Grimm! Felicitari! Cat despre Balta acesta nu a fost in stare sa plateasca o mana de ziaristi! Daca nu ma credeti intrebati-l pe Ioan Buda Tzetzu sau Liana Babici Buda! Eu incep sa ma rog la Dumnezeu sa nu fie zapada de anul trecut….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here