BAIA MARE – O singură ofertă pentru deszăpezirea în Baia Mare: dacă va fi declarată conformă, asocierea dintre Zoicaș și Baltă ne va deszăpezi ca-n poveștile de Frații Grimm

1
1120

DESZĂPEZIRE. Zice primarul Cătălin Cherecheș că iarna asta va fi cea mai bună deszăpezire din ultimii mulți ani, în concluzie am scăpat de lopătat voluntar, ca-n timpurile de tristă amintire și de mai recentă amintire (iarna 2016-2017). În virtutea acestei declarații liniștitoare (băgați haștagul ăla, știți voi), sloganul comunistoido-motivațional „Noi cu mușchii de oțel / Vom culege mușețel” intră în sertar, la păstrare – sau la hibernare, să fim în ton cu anotimpul.

 

Deși edilul Băii Mari n-a vrut (că așa a crezut el că e bine sau că nu îi permite legea) să anunțe denumirea deponentului unicei oferte pentru deszăpezire, a anunțat că, dacă e o iarnă normală, operațiunea n-ar trebui să depășească 2,5 milioane de lei, iar dacă dă cu zăpadă de ne-ngroapă suma poate urca până la 5 milioane de lei, dar nu mai mult. Nu fac contabilitate și comparații acum, că nici n-a nins, deci nu ne hazardăm în pronosticuri fără bază reală, dar, pentru că primarul n-a spus, spunem noi: doamnelor și domnilor, deszăpezirea în ediția 2017-2018 va fi rezolvată de asocierea dintre doi vajnici cetățeni, pe care-i deconspirăm puțin mai jos.

 

Marcel Vasile Zoicaș (Construrom) și Ioan Baltă „Oniza” (Nord-Invest Structură şi Servicii) și-au dat mâna peste țară (adică și-au „aliat” utilajele din dotările firmelor) și au format asocierea care a înaintat municipalității singura ofertă de deszăpezire pentru iarna 2017-2018 din municipiul de reședință al Maramureșului. Concurând ei cu ei, Zociaș&Oniza n-ar trebui să aibă emoții în privința câștigătorului unui biznis de tip win-win, decât în cazul în care oferta acestora este anulată de comisia de examinare din cauza… inadvertențelor (adică dac-au zis că au utilajele din cerința tehnică și nu le au). În rest, pace.

 

Dar ce le-a cerut municipalitatea să aibă în dotare? Multe, zice primarul. Sunt 23 de utilaje (vă zicem noi):

– 8 utilaje 8×4, dotate cu lamă şi sărăriţă de mare capacitate minim 7 mc

– 6 utilaje 8×4,  dotate  cu  lamă  şi  sărăriţă de medie capacitate 5 mc-7 mc

– 2 utilaje multifuncţionale 4×4, dotate cu lamă şi sărăriţă pentru spaţii înguste, în interiorul cartierelor, lăţime utilaj maxim 2 m

– 4 utilaje multifuncţionale 4×4, dotate cu lamă în V şi sărăriţă pentru spaţii înguste, în pantă şi trotuare, lăţime utilaj maxim 2 m

– 4 utilaje multifuncţionale, dotate cu lamă şi sărăriţă pentru spaţii înguste, în pantă şi trotuare, lăţime utilaj maxim 1,2 m

– 2 cisterne pentru clorură calciu sau similar dotate cu rampă

– 2 autobasculante transport deșeuri-zăpadă de mare capacitate, minim 7mc

– 2 autobasculante transport deșeuri-zăpadă de medie capacitate, 5 mc – 7 mc

– 2 încărcătoare frontale multifuncţionale cu cupă şi echipament graifer

– 1 buldoexcavator.

 

Toate aceste utilaje trebuie să aibă vechimea maximă de 10 ani și să respecte nomele de mediu în vigoare. OK, acestea fiind zise, după ce va fi pronunțat câștigătorul (Zoicaș&Oniza), nu mai avem nicio emoție, ne punem în fața șemineului, mai băgăm un lemn pe foc și strigăm doar când vin winerii să ne radă chiar toată zăpada din curți. O iarnă frumoasă vă doresc și o zi bună la noapte.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Inspirat titlul cu Fratii Grimm! Felicitari! Cat despre Balta acesta nu a fost in stare sa plateasca o mana de ziaristi! Daca nu ma credeti intrebati-l pe Ioan Buda Tzetzu sau Liana Babici Buda! Eu incep sa ma rog la Dumnezeu sa nu fie zapada de anul trecut….

LĂSAȚI UN MESAJ