BAIA MARE – Municipalitatea vrea să transforme în incubator de afaceri fostul Colegiu Tehnic „Aurel Vlaicu” (Liceul Industrial nr. 7)

0
1359

PROIECT. Clădirea liceului și atelierul de instruire practică al fostului Colegiu Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, situate pe strada Victoriei nr. 138 B, vor fi transformate în incubator de afaceri, dacă Ministerul Educației Naționale își va da avizul pentru schimbarea destinației imobilelor respective.

 

Grupul Școlar „Aurel Vlaicu” din Baia Mare s-a înființat în anul 1968 ca liceu teoretic, transformându-se apoi în școală profesională și liceu industrial, la solicitarea Întreprinderii de Mașini, Unelte, Accesorii și Scule – IMUAS. În ultimii ani din perioada comunistă a purtat denumirea Liceul Industrial nr. 7.

 

În 2012, unitatea de învățământ a fost comasată prin absorbția Grupului Şcolar „Gheorghe Lazăr” (fostul Liceu Industrial nr. 2 din perioada comunistă) și funcționează în sediul fostului liceu cu profil minier, pe strada dr. Victor Babeş, nr. 64.

 

Primul pas pentru transformarea spațiilor fostului Industrial nr. 7 în incubator de afaceri va fi făcut în 15 ianuarie, când consilierii locali din Baia Mare vor aproba demersurile necesare schimbării destinației imobilelor (aflate în proprietatea Ministerului Educației Naționale) în imobil la dispoziția Consiliului Local al municipiului, în vederea realizării obiectivului „Incubator de afaceri” – practic, e vorba despre două clădiri (cu două etaje și cu un etaj) și terenul aferent (8.000 mp). Abia după obținerea avizului actualului proprietar se va întocmi documentația necesară finanțării (prin POR 2014-2020) obiectivului economic propus.

 

Incubatoarele de afaceri sunt structuri create pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate, firmele selectate fiind găzduite pe o perioadă determinată de timp (ciclul de incubare), interval în care beneficiază de servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here