BAIA MARE – Din ciclul „Dacă vă interesează cât costă”: episodul 2 „Deszăpezirea” = cel mult 1,6 milioane de euro (se decontează pe lucrări efectuate)

0
700

SERVICII. În municipiul reședință al Maramureșului, deszăpezirea este prestată de unicii depunători ai unei oferte în acest sens, respectiv de asocierea de firme Nord-Vest Infrastructură și Servicii & Construrom. Pentru cei mai interesați, sunt firmele deținute de cel supranumit „Oniza”, adică Ioan Baltă (prin fiul său, Ionuț-Petrișor Baltă), și Marcel Zoicaș.

 

La fel, nu vă rețin prea mult atenția, deocamdată nu-i cazul, a „țârcotit” doar o singură dată niște zăpadă în Baia Mare, unii s-au panicat, dar n-a fost grozăvie. Idem cu asigurările, chiar din partea edilului Cătălin Cherecheș care a promis „cea mai bună deszăpezire din istoria orașului” (ultima nu ne-a ieșit, dar atunci n-a fost vina lui, ci a actualului viceprimar Marinel Rob, despre care șeful administrativ al urbei a avut grijă să ne lămurească public că-i „un prost”). Sunt 23 de utilaje, menținem monitoarele pe strategia de deszăpezire când o fi cazul și ne îndreptăm spre bani – știți, follow the money.

 

Contractul de deszăpezire în iarna 2017-2018 este în cuantum de maxim 7.516.458 de lei (sumă care cuprinde și TVA și este echivalentă cu peste 1,6 milioane de euro), cu mențiunea că se decontează doar lucrările efectuate, prețul acestora fiind stipulat în contract. Idem, sintetic și lămuritor. Nu mai zăbovesc, mă grăbesc la episodul 3: „Distracția”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here