BAIA MARE – Din 4 în 4 ani: revine pe tapet exproprierea Restaurantului Chios de pe Câmpul Tineretului

0
650
Restaurantul Chios, Baia Mare

EXPROPRIERE. Ultima dată când s-a vorbit public și oficial despre exproprierea Restaurantului Chios din Baia Mare a fost la finalul lunii martie 2014. Atunci, primarul Cătălin Cherecheș, a făcut un anunț în ședința Consiliului Local privind o posibilă expropriere într-un viitor apropiat, pentru că zona nu e potrivită pentru acel tip de edificii.

 

Ulterior, într-o descindere pentru verificarea lucrărilor din Parcul Municipal, a îndulcit soluția, menționând: “Dorința noastră este să regândim și zona de alimentație publică de aici, zona Chios, și mi-aș dori fie ca proprietarii să o refacă în acord cu proiectul, sau să facem o expropriere, astfel încât acest spațiu să fie unul frumos și să se încadreze în viitorul ambient al zonei”. De atunci au trecut fix patru ani, nu s-a întâmplat nimic edificator, așa că problema va fi repusă pe tapet.

 

Vineri, 30 martie, se va hotărî „efectuarea demersurilor în vederea preluării în patrimoniul Municipiului Baia Mare a imobilelor – teren şi construcţii – situate în Municipiul Baia Mare, Câmpul Tineretului nr.1A, identificate prin C.F. 14965 Baia Mare, pentru realizarea unui obiectiv de interes public” (e vorba despre un centru socio-cultural multifuncțional). De această dată, strategia are și termene.

 

Pasul 1: se va face un raport de evaluare pentru stabilirea valorii de piață a imobilelor, terenului și construcțiilor (toate aparțin firmei Orpac Impex, restaurantul și acareturile fiind în proprietatea lui Ioan Oroianu, fost director al Distrigaz (E.ON Gaz) Baia Mare)- vineri se aprobă disponibilizarea din bugetul local a banilor necesari întocmirii raportului.

 

Pasul 2: se mandatează Comisia de licitaţie pentru închirieri, concesionări, vânzări şi achiziţii de imobile să negocieze cu proprietarul (Ioan Oroianu) preluarea imobilelor. Pasul 3 (dacă Oroianu nu vrea să vândă): în termen de 60 de zile (adică la începutul lunii iunie) se va solicita Consiliului Local aprobarea demarării procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publică. Clar, nu?

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ