BAIA MARE – Consilierii locali liberali condiționează votul pentru buget de adoptarea amendamentelor care vizează dezvoltarea infrastructurii orașului

0
659

ADMINISTRAȚIE – BUGET 2022. Joi, 17 februarie 2022, în ședința Consiliului Local Baia Mare, consilierii liberali vor depune o serie de amendamente la proiectul de buget, care vizează finanțarea proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea municipiului.

 

Amendamentele susținute de consilierii liberali vizează  finanțarea următoarelor obiective de infrastructură:

• Pasaj rutier zona Independenței intersecție cu strada Europa – 50.000 lei

• Modernizare și reabilitare pod peste râul Săsar, strada Europa – 100.000 lei

• Drumul Județean 183 – Izvoare DN18 (proiect inclus la finanțare prin Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny”) – 100.000 lei

• Varianta Ocolitoare pentru Municipiul Baia Mare -1.450.000 lei.

• Alte amendamente sunt depuse pentru proiectare și execuție Pasaj Clubul Văcarilor – 100.000 lei și Pasaj Italsofa -100 000 lei.

 

Aceste proiecte sunt importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pentru asigurarea unor condiții mai bune de circulație pentru participanții la trafic. De asemenea, un alt amendament susținut de consilierii liberali are în vedere alocarea sumei de 50.000 de lei pentru Poligonul auto-moto.

 

La capitolul Sănătate, amendamentele depuse de consilierii liberali băimăreni prevăd majorarea cu 400.000 lei a sumei alocate la subcapitolul „Spitale generale”, în vederea încheierii unui acord de cooperare în beneficiul sănătății băimărenilor și acordarea unei alte sume de 400.000 lei pentru “Acțiuni de sănătate”.

 

„Consilierii locali liberali vor vota bugetul municipiului Baia Mare, cu condiția adoptării amendamentelor care vizează proiectele de infrastructură importante, de care orașul are mare nevoie. Așa cum ne-am angajat în fața băimărenilor, obiectivul nostru este dezvoltarea orașului, iar această dezvoltare solicită investiții importante în infrastructură.

 

Pasajele de la Clubul Văcarilor și Italsofa, precum și realizarea unei variante ocolitoare moderne, adaptate la trafic, sunt vitale pentru dezvoltarea economică a orașului, pentru confortul și siguranța băimărenilor. Tocmai de aceea, votul în favoarea proiectului de buget este condiționat de adoptarea acestor amendamente esențiale pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare”, a declarat președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota.

 

Biroul de presă PNL Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here