AVERTIZARE – În Maramureş, cantităţile de apă pot depăşi, izolat, 30 de litri/metru pătrat

0
140

PLOI. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis aseară o informare de ploi moderate cantitativ, valabilă pentru perioada 4 februarie, ora 10 – 5 februarie, ora 20. Conform informării, în Maramureș, nordul Transilvaniei, Crișana, Banat, nordul Carpaților Orientali și în Carpații Occidentali cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 30 l/mp.

 

Ploile vor favoriza topirea stratului de zăpadă. În zona montană înaltă, la peste 1.800 de metri, vor fi ninsori, iar vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 60-70 km/h.

 

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Maramureș și Satu Mare, valabilă până duminică, la ora 10.

 

Inundaţiile se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 4 februarie, orele 6-16, pe unele râuri din bazinele hidrografice: bazinul superior al râului Tur, Firiza, Cavnic și Mara.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here