AVERTIZARE – De luni, 20 martie, începe campania de deratizare în Baia Mare

0
274
Începe deratizarea în Baia Mare

DERATIZARE. Serviciul Public Ambient Urban din subordinea Primăriei Baia Mare a anunţat că începând din 20 martie 2017 demarează campania de deratizare pe raza municipiului. Se vor monta, prin fixare pe domeniul public, stații de intoxicare (cutii de plastic care conţin momeală raticidă). Aceste staţiile de intoxicare vor fi marcate cu inscripţia „Otravă” şi vor fi închise cu cheie pentru a evita contactul cu speciile nedorite.

 

În interiorul respectivelor staţii există un produs raticid (Megalon), pastă care are în componenţă substanţa activă Bromadiolone şi face parte parte din grupa a treia de toxicitate. Administraţia publică a municipiului roagă populaţia să nu vandalizaze staţiile de intoxicare, pentru a evita creşterea costurilor campaniei de deratizare şi pentru ca aceasta să-şi atingă scopul de diminuare a numărului de rozătoare prin otrăvire. În caz de ingestie accidentală se va apela la medic, antidotul fiind vitamina K.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here