AVERTIZARE – Când are loc exerciţiul de alarmare în situaţii de urgenţă

0
433
Alarmare civilă

PROTECŢIE CIVILĂ. Imediat după Sărbătorile Pascale, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş va participa la  Exerciţiului naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă PROCIV 2017.

 

Exerciţiul va avea loc în perioada 18-21 aprilie şi vizează modul în care autorităţile locale pun în aplicare fluxul anunţării populaţiei şi timpul de răspuns din momentul primirii mesajului de avertizare. Practic, sirenele vor fi declanşate între orele 10 şi 15 pentru testarea şi verificarea echipamentelor din componenţa sistemului de avertizare – semnalul de alarmare este compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma „Exerciţiu”.

 

De această dată, populaţia judeţului nu va participa la exerciţiu, implicit nu va fi afectată în vreun fel de acest exerciţiu, iar reprezentanţii ISU au anunţat acţiunile pentru a se evita panicarea civililor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here