AVERE – Cătălin Cherecheș, cercetat pentru fals în declaraţii în formă continuată: diferență nejustificată de 580.000 de euro

0
1355
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

CERCETARE PENALĂ. Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a fost sesizat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să cerceteze săvârşirea de primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată în privința unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 2,7 milioane lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de edil.

 

Conform ANI, s-a constatat “existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,31 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017”. În consecință, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cherecheş Cătălin.

 

De asemenea, întrucât „în declaraţiile de avere din 17 iulie 2017 (rectificată) şi 15 iunie 2018 Cherecheş a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată”.

 

Primarul Cherecheş a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative, dar acesta a refuzat să depună la dosarul de evaluare un punct de vedere deși ANI i-a transmis edilului şase solicitări de a prezenta date sau informaţii relevante.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here