„AVEM BANI” – În luna noiembrie, datoriile Primăriei Baia Mare au crescut cu 11 milioane de lei, ajungând la 61,7 milioane de lei: 27% sunt arierate

3
2956
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

PLĂȚI DATORATE – BAIA MARE. La sârșitul lunii noiembrie 2022, Primăria Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, înregistra plăți restante care totalizau peste 61,7 milioane de lei (exact: 61.782.203 lei), conform raportului lunar al Compartimentului Financiar-Contabil al administrației publice municipale. Suma era mai mai mare cu 11 milioane de lei față de sfârșitul lunii octombrie, înregistrând o creștere procentuală de 21,4% a plăților pe care Primăria trebuia să le facă dar nu le-a făcut pentru că nu are bani.

 

Din restanțele de 61,7 milioane de lei, 16,5 milioane de lei (exact: 16.586.526 lei) reprezentau arierate (adică sume neplătite la termenul contractual scadent, recunoscute/asumate de debitor – în cazul de față, Primăria Baia Mare), ceea ce înseamnă că doar în luna noiembrie arieratele au crescut cu 4,4 milioane de lei. Din suma de 16,5 milioane de lei ieșită din termenele contractuale, peste 10 milioane de lei erau datorii cu o vechime de peste 120 de zile (4 luni).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. „Il Dottore” în economie, acest Corleone de Baia Mare, n-ar avea cum să jefuiască în halul ăsta și în văzut tuturor, dacă n-ar face parte si cui trebuie. Trăiască Justiția independentă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here