AUF WIEDERSEHEN – FDGR: „Cătălin Cherecheş este membru simpatizant al FDGR şi, conform statutului, nu poate fi ales în funcţia de președinte”

0
921
Cătălin Cherecheș
Walter Übelhart și Josef Hölczli

OFICIAL. Valurile politice pe care primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, le stârnește periodic, cu o ciclicitate care argumentează suplimentar faptul că fostul pesedist, liberal, uneperist și fedegerist nu se simte bine într-o „mare calmă”, au primit o reacție oficială din partea Forumului Democrat German din România (FDGR). După ce Cherecheș a anunțat public, la sfârșitul acestei luni, că va candida ca președinte al FDGR Maramureș și că această filială se va separa de structura națională, conducerea regiunii Transilvania de Nord – Satu Mare (președinte Josef Hölczli și vicepreședinte Walter  Übelhart) au comunicat agenției naționale de presă Agerpres că… nici nu se pune problema.

 

“Tema alegerii sale ca preşedinte sau membru în cadrul conducerii organizaţiei noastre nu s-a pus niciodată. În fapt, domnul Cătălin Cherecheş, în calitatea sa de membru simpatizant al organizaţiei noastre şi conform Statutului FDGR, nu poate fi ales într-o astfel de funcţie. (…) Iar în ceea ce priveşte o separare a unei organizaţii locale a FDGR de structura regională sau naţională, lucru de asemenea recomandat de domnia sa (n.red., Cătălin Cherecheș), nici nu intră în discuţiile noastre”, precizează filiala regională a FDGR din care face parte și filiala județeană din Maramureș.

 

Totuși, partidul etnicilor germani, incluși pentru prima oară în forul administrativ al municipiului reședință al Maramureșului exclusiv în baza notorietății primarului Cherecheș, susține (e drept, nu atât de vehement ca și primele două strategii enunțate de edil) că există posibilitatea continuării unei colaborări a FDGR cu Coaliția pentru Baia Mare (care, by the way, nu mai există), conglomerat electoral fără niciun liant doctrinar, unicul liant fiind girul/voința actualului primar al Băii Mari.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here