AU „TRĂIT” DOAR O REPRIZĂ – Campioana Știința Baia Mare a pierdut și al doilea meci din Liga I, la București, cu Dinamo

0
684

LIGA I RUGBY. Joi, 13 aprilie 2023, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei 1 din Liga I de rugby, Dinamo București a câștigat, cu 31-17 (9-11), partida cu campioana Știința Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de bucureșteanul Alexandru Eugen Ionescu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locul 2 (Dinamo) și 4 (Știința).

 

Loviți în orgoliu după înfrângerea din etapa precedentă (prima disputată în această ediție de campionat), pe teren propriu, cu Steaua, campioana Știința a venit la București cu gândul unei victorii în fața lui Dinamo, una dintre echipe din careul care contează în rugby-ul românesc, al cărei căpitan a fost Ovidiu Cojocaru, fostul căpitan al băimărenilor până în urmă cu două sezoane.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Jason Tomane, Kefentse Mahlo, Alexandru Mureșan, Vlăduț Bocăneț, James Scott, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Mate Dardzulidze, Ștefan Iancu, Aleksandre Kalmakhelidze, Oliver Jacob Immelman (cpt.), Beka Bitsadze.

 

Chiar dacă intrarea a fost liberă, timpul bun (15 grade Celsius la ora meciului), teren foarte bun, tribunele au fost dezolant de goale pentru un derby în nocturnă al Ligii Naționale – poate și pregătirile de Paște, poate și faptul că meciul a fost televizat, însă în afara potențialelor argumente, rămâne realitate. La fel, rămâne o realitate faptul că Știința nu și-a format încă nici relațiile de joc, nici susținerea cadenței, nici potețialul psihologic de încredere. Însă timp mai este, campionatul este abia la început.

 

Condusă încă din primele 10 minute cu 6-0 (prin două transformări ale sud-africanului Jondre Williams, în min. 4 și min. 9), băimărenii au redus din diferență prin transformarea unei lovituri libere acordate în urma unui placaj înalt, în min. 13, prin Paul Popoaia, din centrul de la mijlocul terenului, și apoi au egalat, prin același marcator și același procedeu în min. 17. Apoi, în min. 21 Jondre Williams readuce echipa gazdă în avantaj printr-o lovitură de pedeapsă din centrul de la centrul terenului. Însă campioana Știința a reușit un eseu la colț (prin Kefentse Mahlo în min. 35) și a încheiat repriza în avantaj: 11-9.

 

În repriza a doua, dinamoviștii s-au impus clar, marcând chiar de la debut un eseu, prin Gabi Pop (min. 43), transformarea ratată de Williams: 14-11. În min. 55, Popoaia reușește o transformare și egalează: 14-14. Apoi a urmat dezastrul pentru campioană. Centrul Gabi Pop (care avea să fie desemnat Omul meciului) marchează un nou eseu pentru Dinamo (min. 57), transformat de Williams: 21-14.

 

Popoaia mai transformă o lovitură de pedeapsă în min. 67 și reduce din diferență: 21-17. Însă foarte rapid dinamoviștii mai marchează un eseu la colț, prin Jondre Williams (min. 69), pe care tot el l-a transformat: 28-17. Băimărenii au încercat să revină, însă dinamoviștii s-au apărat foarte bine, iar Williams a mai reușit o transformare în ultimul minut de joc, tot din cercul de centrul terenului: 31-17.

 

A doua înfrângere pentru campioana Știința Baia Mare din două meciuri disputate, e drept, cu Steaua și Dinamo. În etapa următoare, a 4-a, Știința întâlnește și ultima echipă din careul forțelor din Liga Națională, urmând să joace în 22 aprilie, de la ora 11.00, pe Stadionul Gheorghe Rășcanu din Timișoara, cu SCM USV Timișoara.

 

  • Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here