AU PROMOVAT 5 DIN 12 – Din cei 12 procurori maramureșeni înscriși la concursul pentru obținerea unui grad superior, cinci l-au obținut: află cine sunt aceștia

3
4827

PROCURORI MARAMUREȘ. Din cei 12 procurori maramureșeni înscriși la concursul pentru obținerea unui grad superior, cinci (patru din Baia Mare și unul din Sighetu Marmației) l-au obținut. Pentru cei mai puțin familiarizați cu subiectul, procurorii sunt gradați profesional pe patru trepte. Iată-le, în ordine ierarhică: cu grad de Parchet de pe lângă judecătorii; cu grad de Parchet de pe lângă tribunale; cu grad de Parchet de pe lângă curți de apel; cu grad de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (acesta este cel mai înalt grad profesional). Concursul constă în susținerea unor probe scrise, cu caracter teoretic și practic.

 

Cel mai recent concurs pentru promovare pe loc în funcții de execuție, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin Institutul Național al Magistraturii (INM), a avut loc marți, 11 septembrie 2022 (astăzi). La acest concurs, din Maramureș s-au înscris 12 procurori (4 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, 6 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare și câte unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și Dragomirești).

 

Din cei 12 procurori care au vizat gradul superior, doi au concurat pentru obținerea celui mai înalt grad profesional, procuror de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, 5 pentru gradul de procuror de Parchet de pe lângă curte de apel și 5 pentru gradul de procuror de pe lângă tribunal. O subliniere: în magistratură, gradele se obțin exclusiv treptat și prin concurs (nu e ca-n structurile militarizate, unde poți obține gradele “la excepțional”) – de pildă un procuror cu grad de Parchet de pe lângă judecătorie nu poate opta decât pentru obținerea gradului imediat superior, respectiv de Parchet de pe lângă tribunal ș.a.m.d.

 

De asemenea, gradele se obțin, în ordinea mediilor, în funcție de numărul locurile scoase la concurs. La această sesiune s-au scos la concurs:

  • 80 de locuri aferente gradului corespunzător parchetului de pe lângă tribunal;
  • 100 de locuri aferente gradului corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel;
  • 50 de locuri aferente gradului corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Din cei doi procurori maramureșeni care au concurat pentru obținerea celui mai înalt grad profesional (corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție) niciunul nu a reușit să se claseze în primii 50 (ultima medie a fost 8.85), implicit nu au obținut gradul profesional.

 

Din cei 5 procurori maramureșeni care au concurat pentru obținerea gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă curte de apel unul a reușit promovarea (ultima medie a fost 8.45), implicit a primit gradul profesional: Alexandru Brânzei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care este de astăzi procuror cu grad de Parchet de curte de apel. Procurorul Brânzei a obținut a 10-a medie din cei 101 de procurori declarați admiși la concursul de promovare (câștigarea gradului profesional): 9,40 (a fost notat cu 10.00 la proba cu caracter practic și cu 8.80 la proba cu caracter teoretic).

 

Ceilalți 4 care au solicitat promovarea în grad de Parchet de pe lângă curte de apel (3 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș și unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare) nu au obținut gradul profesional, neclasându-se în primii 100.

 

Din cei 5 procurori maramureșeni care au concurat pentru obținerea gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă tribunal, 4 au obținut promovarea (3 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare și unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației) – ultima medie a fost 8.60 -, implicit au primit gradul profesional.

 

Cei 4 sunt: Mihai Mădălin Carnariu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu media 9,65 (9,50 la practic și 9,80 la teoretic) – este a 18-a medie din cei 82 de admiși; Bianca Dana Carnariu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu media 9,30 (9,00 la practic și 9,60 la teoretic); Ruxandra Maria Berende de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu media 8,95 (8,50 la practic, 9,40 la teoretic) și Cristian Ștefan Marchiș de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației (este prim-procurorul delegat al Parchetului), cu media 8,90 (9,00 la practic și 8,80 la teoretic).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here