AU PIERDUT – Știința Explorări, învinsă clar de Steaua la Baia Mare, în sferturile Cupei României

0
203

CUPA ROMÂNIEI – VOLEI MASCULIN. Miercuri, 21 decembrie, la Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru turul sferturilor de finală ale Cupei României la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 0-3 (22-25, 23-25, 20-25), partida cu Steaua București. Manșa retur se dispută pe 28 decembrie 2022, la București, în Sala “Mihai Viteazul”, însă băimărenii nu mai au, practic, nicio șansă de calificare în Final Four (în absența unei minuni).

 

Partida a fost arbitrată de Valentin Beșoi din Râmnicu Vâlcea (principal) și Cristian Botezatu din Piatra Neamț (secund). Steaua, calificată direct în această fază a competiției datorită poziției din clasamentul final al ediției 2021-2022, a controlat jocul, însă Știința Explorări, care turul anterior a trecut de CSM Constanța (3-1 și 2-3), nu a cedat ușor (partida a durat o oră și 17 minute), având momente în care a fost superioară oaspeților, mai ales că aceasta a fost și ultima prezență din anul 2022 în fața propriilor suporteri.

 

Pentru Explorări au punctat Tarța (18 puncte), Dragomir (9 puncte), Silvășan-Pașca și Cheagă (câte 8 puncte), Aldea (4 puncte), Hepburn (3 puncte), Taboada (2 puncte). De la Steaua s-au remarcat Peța (13 puncte), Matei (12 puncte), Pokersnik (11 puncte) și Sobala (9 puncte).

 

Iată rezultatele înregistrate în cele 4 meciuri din sferturile de finală:

• Știința Explorări Baia Mare – Steaua București: 0-3

• Dinamo București – SCM Zalău: 3-0

• SCMU Craiova – Unirea Dej: 3-1

• Universitatea Cluj-Napoca – Arcada Galați: 0-3 și 0-3 (s-au disputat ambele partide, la Galați).

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here