AU PIERDUT – Minaur, umilită la Baia Mare de campioana CSM București: băimărencele învinse la 16 (!) goluri diferență

0
340

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL. Duminică, 30 ianuarie 2022, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii naționale de handbal feminin, vicecampioana en-titre Minaur a pierdut, fără drept de apel, cu 19-35 (11-17), meciul cu campioana en-titre, CSM București.

 

Sigur, clasările din campionatul precedent ar fi indicat o confruntare echilibrată, însă realitatea din această ediție de Ligii naționale prevestea dezastrul iminent: Minaur, locul 8 cu 6 victorii și 6 înfrângeri, CSM, locul 2, cu 9 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri. Și realitatea din istoricul meciurilor (bucureștencele au câștigat ultimele 6 meciuri), dar și din clasamentul actual a fost confirmată și pe teren.

 

O primă repriză fără istoric, în care Neagu & Co au subordonat echipa băimăreană, încheind-o cu 6 goluri în avantaj, după doar o jumătate de repriză relativ echilibrată (min. 14, 7-9), apoi bucureștencele defilând pe teren (timp de 6 minute, între min. 14 și min. 20, Minaur nu a înscris niciun gol, dar a primit 5). La vestiare s-a intrat cu un scor care scutește de comentarii: 11-17.

 

Și a doua repriză a început în nota de dominare a oaspetelor, deși acestea jucau în inferioritate numerică, CSM distanțându-se la 11-20 (min. 34), iar după primele 10 minute ale reprizei, bucureștencele aveau deja o diferență de 10 goluri (min. 40, 13-23). Apoi, în pofida chinului efectiv al gazdelor de păstra o diferență rezonabilă pe tabela de marcaj, CSM București se distanțează la 13 goluri (min. 47, 14-27).

 

În ultimele 10 minute s-a intrat cu scorul 16-29, deși antrenorul oaspetelelor, Adrian Vasile, rula deja de ceva vreme rezervele. Nu reușim nici de la 7 metri, Lavko, Laslo și Severin nereușind să o învingă nici pe Grubisici, nici pe Davidsen. Iar rezervele CSM au continuat să înscrie gol după gol, ajungând în min. 55 la 18-32, apoi Stoica și Ailincăi duc scorul la 19-35 și meciul se încheie.

 

Pentru Minaur au înscris Laslo (5 goluri), Lavko, Burlachenko și Severin (câte 3 goluri), Tănăsie (2 goluri), Kerekes, Fujita și Cioca (câte 1 gol). De la învingătoare s-au remarcat Neagu (8 goluri), Omoregie (6 goluri), Arntzen (5 goluri) și Dindiligan (4 goluri) – de alftel, 12 din cele 14 jucătoare de câmp ale CSM București au înscris în această partidă.

 

După acest meci fără istoric, Minaur rămâne în jumătatea inferioară a clasamentului, pe locul 8 (din 14 echipe), iar în etapa următoare, a 14-a, în 2 februarie 2022, joacă tot acasă, cu CS Măgura Cisnădie, echipă clasată pe locul 5, dar cu două meciuri mai puțin disputate.

 

* Foto: @CSM București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here