AU PIERDUT – Minaur pierde la Baia Mare cu Gloria Bistrița-Năsăud, rămâne pe locul 4 în Liga națională și miercuri întâlnește liderul Rapid, la București

0
414

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 10 aprilie 2022, la Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 21-a a Ligii naționale de handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a pierdut, cu 26-27 (11-16), partida cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, ratând revanșa pentru înfrângerea de la Bistrița, din turul campionatului (31-30), una dintre puținele meciuri directe în care s-a impus Gloria, dar și apropierea la 1 punct de locul 3.

 

Meciul n-a început deloc bine pentru Minaur, care a înscris primul gol în minutul 6 (după ratările lui Severin, Fujita, Burlachenko), prin Lavko, care reducea scorul la 1-3. Primele 10 minute de joc s-au încheiat cu un avantaj de 4 goluri pentru oaspete (2-6), cu Chintoan și Dincă principale marcatoare. După prima jumătate a reprizei, Minaur începe cursa de anulare a diferenței de pe tabela de marcaj, Fujita, Laslo, Lavko, Petruș și Tănăsie reușind egalarea în doar 5 minute (min. 20, 8-8).

 

Apoi iar urmează 5 minute în care gazdele nu reușesc să înscrie și Gloria reface avantajul de 4 goluri (min. 29, 10-14). La vestiare s-a intrat cu un scor dificil de anticipat la începutul meciului, după două goluri înscrise de bistrițence în ultimul minut (Trifunovic și Chintoan): 11-16. În sala din Baia Mare puțini par îngrijorați, pentru Minaur o “remontada” nefiind o premieră, mai degrabă o specialitate (ultima, în sferturile EHF European League, la Sola, în Danemarca). Însă de această dată au în față o apărare puternică, cu are o medie de doar 23,14 goluri primite/meci.

 

Repriza a doua începe cu un handicap de 5 goluri pentru Minaur, așa că se tacticizează la maximum. Băimărencele înscriu primele, după 2 minute (Tănăsie, 12-16), Dincă replică din 7 metri și păstrează diferența, urmează o triplă a lui Laslo, dar nici oaspetele nu renunță. Prima treime a celei de-a doua reprize se sfârșește cu 16-20. Bistrițencele stau bine în apărare, Minaur nu reușește să se apropie nici măcar din 7 metri (iar au 5 minute fără gol marcat), dimpotrivă, oaspetele duc scorul la 17-22 (min. 48).

 

Se intră în ultimele 10 minute cu scorul 18-23 și deja încep și semnele de întrebare ale fanilor lui Minaur. Înscrie Dincă din 7 metri, apoi Burlachenko, tot din penalitate. Golurile se împart frățește, Chintoan, apoi Petruș, dar timpul se scurge. Mai sunt 6 minute și diferența dintre cele două echipe este de 5 goluri în favoarea oaspetelor: 20-25. Aproape IMPOSIBIL.

 

Însă iar s-a-ntâmplat ceva în echipa băimăreană. Declicul. În ultimele 3 minute, Fujita, Burlachenko, Lavko duc scorul la 26-27. Mai sunt 46 de secunde și bistrițencele au mingea (atacul) și un gol avantaj. De această dată, imposibilul a rămas imposibil. Remontada (revenirea) nu a reușit astăzi, deși Minaur a fost atât de aproape. Au pierdut pe mâna lor, în fața unui adversar puternic, dar accesibil. E drept, în sport nu poți să câștigi mereu. Scor final: 26-27 (11-16).

 

Pentru Minaur au marcat Laslo (7 goluri), Fujita (6 goluri), Lavko (4 goluri), Burlachenko și Tănăsie (câte 3 goluri), Petruș (2 goluri), Polocoșer (1 gol). De la Gloria s-au remarcat Dincă (9 goluri) și Chintoan (5 goluri).

 

În urma înfrângerii, suprinzătoare, dar prima din Liga națională în acest an, Minaur rămâne pe locul 4 al Ligii naționale, cu 39 de puncte, în urma lui SCM Râmnicu Vâlcea (locul 3, 43 puncte, echipă care are un meci mai puțin disputat).

 

Următorul meci din Liga națională al băimărencelor este programat peste doar 3 zile, în 13 aprilie 2020, de la ora 16.00, la București, cu liderul Rapid București.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here