AU PIERDUT – Minaur pierde finala mică a Cupei României cu Constanța, după un final tensionat și o bâlbă de arbitraj

0
315

CUPA ROMÂNIEI. Duminică, 15 mai 2022, în Sala Sporturilor din Constanţa, în ultima zi a turneului Final Four al Cupei României, în finala mică, HC Dobrogea Sud (gazda turneului) a învins, cu (11-11), Minaur Baia Mare. Cele două echipe au ajuns în finala mică, după ce au fost eliminate în semifinalele disputate cu o zi în urmă – Minaur a pierdut categoric cu campioana Dinamo București cu 33-23 (21-14), iar HC Dobrogea Sud a pierdut cu Steaua București, după prelungiri, cu 25-22 (10-8, 18-18).

 

Minaur a început mai bine finala consolării, punând din start un mic avans pe tabela de marcaj, care a ajuns în min. 25 la unul mai consistent, de 4 goluri (11-7), totuși gazdele au reușit în ultimele5 minute ale primei reprize 4 goluri consecutive (Chikovani, Stankovic, Vasile și Nikolic), iar băimărenii nu au mai marcat, la vestiare intrându-se în echilibru perfect: 11-11.

 

În repriza a doua, echilibrul s-a menținut și pe tabela de marcaj, cu băimărenii aflați cu un pas înainte și în ultimele 5 minute de joc s-a intrat cu scorul 19-19 (Minaur având în postură de principali marcatori pe Csepreghi, Bera, Buzle și Da Silva Mollino). Remarcă: momentul/perioada (între min. 50-57) în care timp de aproape 7 minute Minaur nu a marcat. Meciul seamănă cu o echilibristică pe o sârmă atârnată la mare înălțime, cu oaspeții preluând conducerea și gazdele egalând, apoi rolurile fiind inversate (min. 57, 20-21 pentru constănțeni).

 

Cu 1 minut înaintea finalului, arbitri îl elimină întâi pe Nagy, apoi revin și îl elimină pe Da Silva Mollino (pentru un fault în apărare) și pe Nikolic de la Constanța (pentru replică violentă după oprirea jocului), dar gazdele scot portarul și atacă în efectiv complet. Komogorov marchează în superioritate numerică și duce Constanța la 2 goluri avantaj și victorie. Băimărenii încearcă un atac rapid, dar greșesc pasa și meciul se încheie cu 20-22 (11-11). Gazdele primesc medaliile de bronz (consolare), iar Minaur rămâne pe locul 4 în această ediție a Cupei României.

 

Pentru Minaur au înscris Csepreghi (5 goluri – 3 din 7 metri), Bera (4 goluri), Buzle și Da Silva Mollino (câte 3 goluri), Vujic, Cip, Teca, Nagy și Buguleț (câte 1 gol). De la constănțeni s-au remarcat Stankovic (6 goluri), Chikovani și Andrei (câte 4 goluri).

 

Finala Cupei României este programată duminică, de la ora 18.00: CS Dinamo București – CSA Steaua București.

 

* Foto: @FRH

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here