AU PIERDUT – Minaur, învinsă la Baia Mare în Cupa României de echipa sibiană de primă ligă Hermannstadt

0
520

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 9 noiembrie 2022, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 2-a din faza grupelor Cupei României, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 2-3 (0-1), partida cu AFC Hermannstadt Sibiu. Partida, arbitrată la centru de Mihai Amorăriței din Câmpina, a opus pentru a doua oară în acest an echipa de Liga a II-a Minaur unei echipe de Liga I.

 

Antrenorul Mihai Iosif a început partida cu echipa de bază: Costache – Lazăr, Mondragon (cpt.), Alexe, Simion, Donca, Gneba, Chitaș, Chinde, Muacir, Stanciu. Antrenorul oaspeților, Marius Măldărășanu, a început cu o echipă formată aproape în totalitate din rezerve (excepția continuind-o fundașul stânga Raul Opruț, schimbat și el la pauză cu Butean).

 

După un început de uzură, în care ambele echipe au atacat fără a-și crea ocazii clare de gol, în min. 23 oaspeții au reușit deschiderea scorului prin atacantul croat Matko Babić (24 de ani), care a speculat o respingere greșită a lui Alexe și a reluat în plasă de circa 7 metri, fără preluare. Până la pauză doar o singură ocazie de gol de consemnat: în min. 38, reluarea cu capul, din centrul careului mare, a fundașului central ganez Saeed Issah (Hermannstadt), mingea trecând la mică distanță în stânga portarului Costache.

 

Repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru băimăreni, Dragoș Iancu (tânărul mijlocaș adus în vară de la Gaz Metan Mediaș, intrat pe teren după pauză) marcând în min. 51, de la marginea careului mare, în stânga lui Costache, după o pasă excelentă de pe extrema stânga a lui Buhăcianu, iar după doar 4 minute, același croat Babić, după un un-doi cu căpitanul Petrescu, marchează din careu și majorează diferența pe tabela de marcaj, ducând-o la scor de neprezentare: 0-3.

 

Minaur încearcă măcar golul de onoare, dar în min. 63 Stănescu (introdus la pauză de antrenorul Iosif în locul lui Stanciu), excelent deschis de Bakare, trage pe lângă poartă din 5 metri din postura de singur cu portarul. Sibienii joacă la trecerea timpului, ca o echipă care și-a atins obiectivul.

 

În min. 87, după un contraatac foarte bun, Minaur reușește golul de onoare, prin angolezo-portughezul Abdul Pacheco Cassama Muacir, tot el având șansa celui de-al doilea gol în min. 88, după o deschidere foarte bună a lui Gneba, însă de a tras dezamăgitor de la 16 metri lateral stânga, mult peste poartă. Totuși, în minutele de prelungiri, fundașul David Simion marchează al doilea gol al gazdelor, estompând oarecum amărăciunea înfrângerii. Arbitrul Amorăriței fluieră finalul imediat după gol.

 

Minaur Baia Mare – AFC Hermannstadt: 2-3 (0-1), au marcat Cassama Muacir (min. 87), David Simion (min. 90+3) / Matko Babić (min. 23, min. 55), Dragoș Iancu (min. 51).

 

Echipa băimăreană face parte din Grupa D, alături de 4 echipe de Liga I (Chindia Târgovişte, AFC Hermannstadt, Universitatea Craiova și ACS Campionii FC Argeș) și o echipă de Liga a III-a (CS Ocna Mureș).

 

Conform regulamentului, fiecare echipă joacă doar 3 meciuri (Minaur a jucat cu FC Argeș și AFC Hermannstadt, ambele meciuri la Baia Mare, și va juca în ultima etapă a grupei cu CS Ocna Mureş, în deplasare – ultima etapă din faza grupelor se joacă între 6 și 8 decembrie 2022). După primele două etape, băimărenii au 1 punct. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală (din acea fază partidele se dispută într-o singură manșă eliminatorie).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here