AU PIERDUT – Minaur Baia Mare pierde meciul cu antepenultima echipă din Liga a II-a, Unirea Constanța, care a jucat o repriză în inferioritate numerică

1
521

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 15 octombrie 2022, pe Arena 1 din Clinceni, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii a II-a, AFC Unirea Constanța a pierdut, cu 1-0 (1-0), partida cu Minaur Baia Mare. Înaintea etapei, cele două formații ocupau locurile 18 (Constanța, cu 6 puncte obținute din 2 victorii și 7 înfrângeri), respectiv 16 (Baia Mare, cu 9 puncte obținute din 2 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri).

 

Constănțenii sunt o echipă cu jucători foarte tineri, formată în mare parte din jucători cumpărați de Gigi Becali pentru echipa de Liga a III-a FCSB II și împrumutați la Unirea (care este un fel de satelit al FCSB), media de vârstă a titularilor din meciul împotriva lui Minaur fiind de 20 de ani. Echipa este patronată de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, care a făcut deja demersuri pentru a schimba numele echipei din Unirea Constanța în FCSB A Clinceni (nu a reușit în acest sezon).

 

Gazdele aveau cea mai slabă apărare din Liga a II-a, cu 22 de goluri primite în 9 meciuri, adică o medie de 2,44 goluri primite/meci, iar casele de pariuri sportive dădeau ca favorită la victorie echipa oaspete (Minaur era cotată cu o probabilitate medie implicită de victorie de 48,78%). În plus, constănțenii au jucat în urmă cu 3 zile, la Mioveni, meciul restant din etapa a 7-a cu CSA Steaua, fiind surclasați cu 5-0 (2-0).

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida, condusă la centru de arbitrul Valentin Naidin din Turnu Măgurele, cu următorul 11: Băilă – Alexe, Lazăr, Mondragon (cpt.), Neacșu, Gneba, Donca, Stănescu, Ciocan, Chinde, Muacir. O singură modificare față de formația de debut din etapa precendentă (meciul cu Dinamo), Neacșu în locul lui Stoian, accidentat (înlocuire făcută de antrenorul Danciu încă din min. 46 al partidei cu bucureștenii).

 

Minaur începe ofensiv meciul, reușind chiar să introducă mingea în poarta lui Udrea, prin Ciocan, în min. 3, însă Naidin anulează golul în urma semnalizării poziției de offside a mijlocașului băimărean. În min. 16, atacantul dreapta al gazdelor, Mario Narcis Lăcătuș (18 ani), jucător format de Dinamo și cumpărat anul trecut de FCSB cu 50.000 euro fiind împrumutat la Unirea Constanța, deschide scorul din apropierea porții lui Băilă după o pasă de la Andreas Chirițoiu (18 ani – și acesta a fost împrumutat de la FCSB): 1-0. Este unicul gol al primei reprize.

 

În cea de-a doua repriză, băimărenii încep din nou bine și își creează avantaj numeric pentru întreaga repriză, după ce Gneba este faultat violent de mijlocașul la închidere Aurelian Ciuculete (19 ani), ultimul văzând direct cartonașul roșu. Echipa lui Dacian Nastai rămâne în 10. În pofida superiorității numerice, Minaur nu reușește să anuleze inferioritatea de pe tabela de marcaj și încheie meciul înfrântă: 1-0.

 

Unirea Constanța – Minaur Baia Mare: 1-0 (1-0), a marcat Mario Narcis Lăcătuș (min. 16).

 

Deși din această etapă mai sunt încă 4 partide de disputat, în urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 16 în clasamentul Ligii a II-a (dintre echipele din urma sa poate fi depășită doar de Ripensia Timișoara dacă aceasta va produce surpriza de a obține punct/puncte din deplasarea la Dinamo).

 

În etapa următoare, a 11-a, Minaur joacă la Baia Mare, în 23 octombrie de la ora 11.00, cu CSC 1599 Şelimbăr (în această etapă, Șelimbăr a terminat la egalitate, 1-1, pe teren propriu cu Unirea Slobozia și are 16 puncte obținute din 4 victorii, 4 egaluri și 2 înfrângeri).

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here