AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, învinsă acasă de liderul campionatului, Rapid București, și încheie anul 2021 pe locul 8

2
346

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, s-a desășurat meciul din etapa a 9-a a Ligii naționale de handbal femin, Minaur Baia Mare – Rapid București (locul 8 vs. locul 1). Meciul, care cu excepția finalului a fost unul echilibrat, s-a încheiat cu scorul 28-32 (15-16).

 

Început printr-o fiesta a armadei spaniole (Ainhoa Hernandez Serrador și Alicia Fernández Fraga), care a înscris primele 5 goluri ale rapidistelor, bucureștencele s-au distanțat din start la 3 goluri, o diferență pe care gazdele au reușit să o anuleze după un sfert de oră, când s-a restabilit egalitatea pentru prima dată (min. 15, 6-6).

 

Cu 3 minute înainte de finalul primei reprize, băimărencele trec la conducere (min. 27, 13-11) pentru scurt timp, Rapid egalând situația pe tabela de marcaj, iar la ultimul atac, Badea (care a marcat pentru Rapid ultimele 3 goluri ale primei reprize) le-a dus pe oaspete la vestiare cu avantaj minim: 15-16.

 

În cea de-a doua repriză, Rapid majorează la două goluri avantajul (prin dubla lui Constantinescu, min. 34, 16-18), dar Minaur revine, profitând și de lovitura de la 7 metri ratată de Fernandez, și egalează prin Popa (18-18, min. 36) și apoi preiau conducerea prin golul lui Tănăsie (min. 36, 19-18). După prima treime a ultimei reprize, egalitate: 20-20 (min. 40).

 

Echilibrul se menține și în următoarele minute, dar în ultima parte cele două echipe (bună prestația portarilor băimărencelor, slovena Amra Pandžić și Cristina Enache, dar a rapidistei Dianei Ciucă) sunt diferențiate de două goluri (min. 50, 25-27). Urmează un concurs de ratări (sau de salvări din partea lui Enache și Ciucă) la care participă Laslo, Burlachenko, Kerekes, Tîrcă și Badea.

 

Ultimele 5 minute ale meciului, Rapid are deja avantaj de 4 goluri (25-29) și sarcina băimărencelor devine extrem de grea în acest ultim meci al anului 2021. Time-out, dar băimărencele nu găsesc drumul spre gol și Rapid se distanțează la 5 goluri cu 3 minute înaintea finalului (25-30, min. 57) și soarta partidei e pecetluită. Laslo reduce din handicap, dar vicecampioana mondială Hernandez restabilește diferența: 26-31. În ultimele 2 minute, mai înscriu Severin și Lavko (Minaur) și Constantinescu (Rapid) și meciul se încheie cu 28-32.

 

Pentru Minaur au înscris Laslo (7 goluri), Burlachenko și Severin (câte 4 goluri), Tănăsie, Popa, Fujita și Lavko (câte 3 goluri), Kerekes (1 gol). De la oaspete s-au remarcat Constantinescu (7 goluri), Badea (6 goluri), Fernandez (5 goluri) și hernandez (4 goluri).

 

Acesta a fost ultimul meci al anului 2021, campionatul urmând să se reia pentru băimărence în 8 ianuarie, cu un meci în deplasare, cu SCM Râmnicu Vâlcea (locul 4).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here