AU PIERDUT – Explorări Baia Mare a fost înfrântă în minim de seturi de mai bine cotata SCM Zalău și va lupta cu CSM Constanța pentru locul 7

0
178

PLAY OFF – VOLEI MASCULIN. Miercuri, 12 aprilie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meciul 2 al fazei a II-a a play-off-ului Ligii I de volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 0-3 (20-25, 26-28, 24-26), partida cu SCM Zalău. Meciul, arbitrat de clujenii Andrei Savu (principal) și Tudor Pop (secund), a opus echipele clasate în sezonul regular pe locurile 7 (Baia Mare) și 6 (Zalău).

 

Învingători în primul meci (cu 3-1: (25-19, 20-25, 25-18, 25-20), zălăuanii, mai bine cotați (au cel mai bun libero din Liga I, pe Mihai Mărieș, cel mai eficient blocker, sârbo-portughezul Filip Cvetićanin, și cei mai eficienți tunari ai Ligii, pe Alexandru Ionescu și ucraineanul Oleksandr Buzdugan), au venit la Baia Mare pentru a tranșa disputa cu Explorări, o victorie a oaspeților ducându-i pe aceștia în confruntarea pentru locurile 5-6 (unde, cel mai probabil, cealaltă combatantă va fi Rapid București).

 

Băimărenii, care dețin în Liga I cuplul de trăgători cu cele mai multe puncte realizate, Mihai Tarța (loc 1) – Marius Cheagă (loc 3), și-au jucat șansa, dar au pierdut în minim de seturi, după o luptă sportivă care a durat aproape o oră și jumătate de joc efectiv, ultimele două seturi fiind decise în prelungiri.

 

Cu ucraineanul Buzduhan în mare formă (a fost cel mai eficient trăgător și cel mai eficient bloker), oaspeții s-au impus în special datorită jocului extrem de eficient la blocaj, zălăuanii reușind nu mai puțin de 10 puncte prin acest procedeu (pentru comparație, băimărenii au reușit 4 puncte, câte două prin Badea și Taboada).

 

În setul 3 s-a mers cap la cap până spre final, când după asul lui Silvășan-Pașca Explorări a reușit o desprindere care a reaprins speranțele un remontada: 17-14. Însă SCM Zalău a revenit, nu doar prin atacurile devastatoare ale lui Buzduhan, ci și prin blocajele decisive ale lui internaționalului portughez de origine sârbă Cvetićanin și ale estonianului Keith Pupart. Au egalat la 18 și s-au impus în primele puncte din prelungiri, mai lucizi (evident, și mai experimentați).

 

De la Explorări au punctat: Tarța (12 puncte), Cheagă și Hepburn (câte 11 puncte), Silvășan-Pașca (8 puncte), Dragomir (6 puncte), Badea (4 puncte) și Taboada (3 puncte). De la SCM Zalău s-au remarcat Buzduhan (22 puncte), Stojslavjevic (13 puncte) și Pupart (9 puncte).

 

Suprinzător, băimărenii au fost mai eficienți în faza de atac, dar au fost depășiți la toți ceilalți indicatori tehnici semnificativi. Iată cum a stat situația (Explorări – SCM Zalău): atacuri decisive 49-46, blocaje decisive 4-10, serve decisive (ași) 2-5, puncte pe greșeala adversarului 15-18.

 

Băimărenii au fost eliminați după primele două meciuri din confruntarea pentru locurile 5-6 și vor juca (tot pe principiul Cel mai bun din 3 meciuri) pentru locurile 7-8, cel mai probabil cu CSM Constanța (clasată la finalul sezonului regular în urma băimărenilor, pe locul 8) – constănțenii au pierdut, cu Rapid, cu 2-0 la meciuri (2-3 în meciul de astăzi). Dacă vor reuși să se impună în această ultimă confruntare din play-off (mai ales că vor disputa două din cele trei meciuri la Baia Mare), Explorări va ocupa pentru al treilea an consecutiv locul 7.

 

Meciurile pentru locurile 7-8 sunt programate în 29/30 aprilie (la Baia Mare), 6/7 mai (la Constanța) și 13 mai, dacă va mai fi nevoie, la Baia Mare.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here