AU PIERDUT – CSM Sighetu Marmației se întoarce învinsă de la Zalău și se pregătește de ultimul meci acasă din actuala ediție de campionat

0
391

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 13 mai 2023, de la Stadionul Municipal din Zalău, în meci contând pentru etapa a 8-a play-out Seria a 10-a Liga a III-a fotbal, SCM Zalău a câștigat, cu 2-0 (1-0), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat la centru de Tudor Florin Jurcă din Arad, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 1 (Zalău) și 3 (Sighetu Marmației).

 

Ultimul meci direct între cele două echipe, cel din turul play-out-ului, de la Sighetu Marmației, s-a încheiat la egalitate, 0-0 (în 14 aprilie) – în sezonul regular la Zalău au câștigat gazdele cu 4-0, iar la Sighetu Marmației a fost tot 0-0 -, însă acum sălăjenii porneau din nou din postura de favoriți.

 

N-au avut nicio emoție gazdele nici acum, pentru că sighetenii au evoluat în inferioritate numerică încă din min. 20, după eliminarea lui Raul Gherman. În acel moment, zălăuanii conduceau deja cu 1-0 (prin golul fundașului Cristin Jalbă, din min. 18), deci eliminarea a căzut cum nu se poate mai rău pentru elevii lui Adrian Iencsi. Însă chiar în 10 jucători de câmp, sighetenii au avut cea mai mare ocazie a reprizei, bară transversală în urma unei faze fixe, dar repriza s-a încheiat cu scorul stabilit în min. 18, în pofida ocaziilor gazdelor.

 

Elevii lui Cristian Lupuț au presat și în repriza a doua pentru a-și majora avantajul, presiunea la poarta oaspeților dând roade în min. 67, când Sebastian Culda, intrat de doar 2 minute pe teren, a marcat printr-un trasor de la 20 de metri: 2-0. Gazdele puteau să marcheze și golul 3, spre finalul meciului, dar șutul lui Cosmin Meșter a lovit bara.

 

SCM Zalău – CSM Sighetu Marmației: 2-0 (1-0), au marcat Cristin Jalbă (min. 18), Sebastian Culda (min, 67).

 

În etapa de astăzi, s-au înregistrat următoarele rezultate:

• Sportul 2007 Şimleu Silvaniei – Minerul 1947 Ocna Dej: 0-1 (0-1);

• SCM Zalău – CSM Sighetu Marmaţiei: 2-0 (1-0);

• CSM Victoria Carei – FC CFR 1907 Cluj SA 2: 3-1 (2-1).

 

În urma înfrângerii, sighetenii rămân cu 28 de puncte și pe locul 3 în play-out, însă distanța față de locul retrogradabil este de doar 1 punct (în urma sighetenilor sunt CFR Cluj 2 și Victoria Carei, ambele cu câte 27 de puncte). În etapa următoare, a 9-a (penultima), CSM Sighetu Marmației joacă pe teren propriu, în 19 mai, de la ora 18.00, cu Minerul Ocna Dej (loc 2).

 

* Foto: @sportulsalajean.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here