AU ÎNVINS – Fotbal Feminin Baia Mare a câștigat pe teren propriu cu ultima clasată

1
318

FOTBAL FEMININ – LIGA I. Duminică, 23 aprilie 2023, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 5-a a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a învins, cu 3-1 (1-1), echipa bucureșteană AFC Fair Play Joc Cinstit. Meciul, arbitrat de o brigadă clujeană care l-a avut la centru pe Marius Nechita Chioran, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Baia Mare) și 6 (București).

 

Practic, un derby al echipelor-pleonasm, cu „nași” redundanți și lipsiți de inspirație (cum altfel ești când denumești o echipă de fotbal feminin Fotbal Feminin, iar o alta Joc Cinstit Joc Cinstit). Faptic, oaspetele (care își au fieful la Crevedia) sunt deja (de mult) retrogradate (ultimul loc, cu o singură victorie, la Galați, penultima clasată, și ea retrogradată – bine, băimărencele au pierdut la Galați, chiar etapa trecută), așa că faptul că au deschis scorul în min. 8, printr-un fundaș (Nathalie Stoicescu) care încă nu a împlinit 15 ani, a fost deja o surpriză.

 

Însă echipa băimăreană a revenit, egalând în min. 19 prin Dariana Indrei, scor cu care s-a încheiat prima repriză. În partea a doua a jocului, băimărencele au preluat conducerea în urma golului marcat de Georgiana Marita (min. 52), 2-1, și s-au distanțat la două goluri diferență, spre finalul partidei, prin golul înscris de Andreea Gulin (min. 82).

 

În urma victoriei, băimărencele rămân pe locul 3 (din 6 echipe) în play-out, cu 16 puncte, iar următoarea etapă, prima a returului play-out-ului, programată la 30 aprilie 2023, de la ora 11.00, vor juca în deplasare cu CSM Alexandria, lidera grupei play-out (în tur, la Baia Mare, CSM Alexandria s-a impus cu 4-3).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Din curiozitate am gasit si alte echipa pleonasm: ASD CALCIO PADOVA FEMMINILE, ASD PORTOGRUARO CALCIO FEMMINILE, Cosenza Calcio Femminile si SSD ROMA CALCIO FEMMINILE (e drept toate de liga 3 Italia).
    Hai ca nu au inventat ai nostrii roata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here